Olaug er klar i sin tale:

” Mat er medisin og kjempeviktig for helse, trivsel og det sosiale. Matgledekorpsene bidrar til at aldersinstitusjoner og hjemmetjenestene får større forståelse og kunnskap om hva som skal til for at maten og måltidene både gir glede og riktig ernæring”

Matgledekorpsene gir tips og råd for å inspirere de ansatte i helse- og velferssektoren til å finne de gode løsningene. Det er ikke alltid det skal store handlinger til for å gjøre viktige forskjeller.

Hva er ditt beste matgledetips for sommeren?

Olaug oppfordrer oss alle til å nyte de norske råvarene. I Norge har vi rene og smakfulle råvarer av høy kvalitet – året rundt. Nå om sommeren er det litt større utvalg på de norske jordene. Selv skal jeg kose meg med jordbær dyppet i norsk fløte. Det er smaken av sommer

 Hva brenner du for når det gjelder mat og måltidsglede for eldre?

Riktig mat kan gjøre folk friskere og redusere medisinbruken. Det må alle som jobber med eldre være bevisste på. Maten og måltidet påvirker både den fysiske og psykiske helsen til de eldre.

Jeg er ekstremt opptatt av at vi gjør det vi kan for at maten skal være riktig og at det skal være hyggelige rammer rundt måltidet for de eldre.

Statsråd Bollestad