Ernæringskokker lager mat ved storkjøkken og institusjoner, basert på kunnskap om ernæring, kosthold og helse.
Matgledekorpsene møter nesten alltid institusjonskokkene – eller ernæringskokker som det nå heter.
Ernæringskokkene er kokkeutdannet, men de har i tillegg kunnskaper om tilberedning og servering av spesialkoster, dietter som glutenfri mat eller lactose fri mat.
Matglede og god kunnskaper om hvordan lage og servere trygg mat er viktig i yrket.
Vanlige arbeidsoppgaver :
- lage menyer, som gjerne kan følge årstidene
- velge ut, kjøpe inn og behandle råvarer
- tilberede kald og varm mat, både spesialkost, hverdagsmat og selskapsmat
- vask og renhold av kjøkken
Matgledekorpset.no håper at god kontakt med spisegjestene/beboerne også inngår.
Ofte jobber du tett sammen med kostøkonomer, kliniske ernæringsfysiologer, helsefagarbeidere og sykepleiere.
Les mer på Utdanning.no: Ernæringskokk | Utdanning.no
28.2.2022