Alle aktuelle saker
Alle aktuelle saker/nyheter
-
Møre- og Romsdal søker vertskommuner med matgledeambisjoner
Statsforvalteren i Møre- og Romsdal søker tre institusjoner som vil sette ekstra fokus mat- og måltidsglede for eldre. Vertskommunenes oppgaver: ...
-
Nofima: «Mat er nøkkelen til god eldrehelse»
Forskere fra Nofima har spurt dagens eldre om hva som er viktig når det kommer til mat i hverdagen. Velge selv ...
-
Hjertevarm middag i Oslo og Viken, ref NRK
NRK.no har laget en sak om at Lillestrøm kommune har ansatt en klinisk ernæringsfysiolog for å sikre at de eldre ...
-
Søk om midler til klinisk ernæringsfysiolog
Behov for klinisk ernæringsfysiolog i omsorgstjenesten? Søk om midler fra Helsedirektoratet før 31.mars. Formålet er å styrke det ...
-
Matsvinn må og skal reduseres kraftig
I 2020 ble det kastet 84,7 kg mat per innbygger i Norge. Regjeringen ved Klima- og miljøminister Espen Barth Eide ...
-
Kjøtt tilpasset eldre
Det er vel kjent at mange eldre sliter med å få tygget kjøttet skikkelig. Det vil forskningsinstituttet Nofima gjøre noe ...
-
Punsjeboller med god samvittighet
Matgledekorpset.no har fått tilsendt en oppskrift fra kjøkkensjef Line fra Eikertun helsehus, Hokksund. Hun kombinerer Matglede og bruk av rester ...
-
Matgledekonferanse i Møre- og Romsdal vel avviklet
Matgledekonferansen 15. november 2022 samlet drøyt 90 deltagere fra institusjoner fra hele fylket. Alle ønsker å bli enda bedre på ...
-
Resirkulerte rundstykker
På Eikertun Helsehus i Øvre Eiker er de opptatt av matsvinn. Kokkene på kjøkkenet ( se bildet) tar vare på ...
-
Statssekretær Westberg besøker Eikertun helsehus i Hokksund
I Oslo og Viken var premien for vel gjennomført Matgledekampanje et besøk av hele Matgledekorpset. Den 15.11 var turen kommet ...
-
Dansk inspirasjonsbank om bedre måltider
Utveksling av ideer til mer mat- og måltidsglede over landegrensene kan være nyttig. Matgledekorpset.no viser til det danske nyhetsbrevet www.sst.dk/bedremaaltider ...
-
De heldige kommunene i Møre- og Romsdal er:
Surnadal sykehjem Tingvoll sjukeheim Aukra omsorgssenter Glomstua kjøkken, Molde Sulatunet, Sula Sykkylven bu- og aktivitetssenter Matgledekorpsbesøket (se bildet under) skal ...
-
Lokal hjort på menyen i Vestland
Sunnfjord kommune viser vei for mer hjortevilt på menyen. Fem ting på en gang er mulig: Lokal fersk råvare på ...
-
Kjøkkenledersamling om Matglede i Innlandet i november
Sammen for å videreutvikle mat- og måltidsgleden for innbyggere i Innlandet. Statsforvalteren i Innlandet samler ledere på institusjonskjøkken med matglede ...
-
Matgledekampanje i Oslo og Viken fenger
Kampanjen med fem webinarer, oppgaver og refleksjoner mellom hvert webinar og mulighet for å vinne besøk av Matgledekorpset er spennende ...
-
Grip sjansen i Møre- og Romsdal
Statsforvalteren i Møre og Romsdal inviterer alle kommunene til samarbeid med Matgledekorpset De skriver: » Korpset vil inspirere tilsette ...
-
Vi presenterer; årets nykommer
Med stort engasjement, mange ideer om tradisjonsmat og lokale, sunne råvarer og oppriktig ønske om å skape matglede for seniorer. ...
-
Matgledekampanje i Oslo og Viken
Matgledekorpset i Oslo og Viken inviterer helse- og kjøkkenpersonell, ledere i kommunen eller på institusjoner til å delta ...
-
Vestlandets Matgledekorps rapporterer fra 2021:
Oppsummering fra 2021: Matgledekorps etablert i Vestland. Ansatte innen helse og omsorg er den primære målgruppen for tiltakene Samarbeid med ...
-
Idebank for Leve Hele Livet
Leve Hele Livet kvalitetsreform for eldre, handler om mange tema for et mer aldersvennlig samfunn, også om mat og måltider. ...
-
Vestfold og Telemarks korpset rapporterer:
I 2021 har matgledekorpset i Vestfold og Telemark dette på sin oppdragsliste: Larvik kommune: Møte med og avhold kurs med ...
-
Matgledekoordinator i Kvinesdal
Amanda Røynestad ( bildet) er ansatt som matgledekoordinator i Kvinestad kommune i Agder. Hun har sykehjemmet som viktigste arbeidsarena. For ...
-
Arbeidsglede og mindre matsvinn på matgledekurs
Erlend Eliassen, matgledekorpsmedlem fra Vestfold og Telemark korpset, løfter betydningen av god kommunikasjon mellom de som lager maten og sluttbrukeren. ...
-
Mye godt i et glass melk
Du får i deg mange næringsstoffer som vitaminer, mineraler og energi når det drikkes et glass kald melk. Melk er ...
-
Matglede ala årshjul
Gode matgledefolk i Oslo Og Viken har utviklet et årshjul for tips til sesongmat, bordpynt i takt med årstidene koblet ...
-
Verktøykassa
Matgledekorpsene i landets fylker har til sammen utviklet nyttig verktøy til bruk for å inspirere til mer mat og måltidsglede ...
-
Ernæringskokken – en matentusiast nær deg
Ernæringskokker lager mat ved storkjøkken og institusjoner, basert på kunnskap om ernæring, kosthold og helse. Matgledekorpsene møter nesten alltid ...
-
Kræsjkurs i mat og helse for eldre
Matgledekorpset i Vestland har laget et kort og effekt filmkurs i hvordan lage god mat til eldre. Klinisk ernæringsfysiolog Lina ...
-
Har Matgledekorpset i Trøndelag lykkes i sitt arbeid?
Målet for Matgledekorpset i Trøndelag har vært: • At eldre på institusjon opplever måltidene som høydepunkt • Medarbeidere er stolte ...
-
Takk til og farvel Trøndersk Matgledekorps
Det trønderske Matgledekorpset har endt sitt oppdrag for Landbruks- og matdepartementet. Matgledekorpset.no takker hver i sær for dypt engasjement og ...
-
Samefolkets dag – blodpannekaker på menyen
Helst reinsblod
-
Matgledekorpset.no gratulerer
Det Norske Måltid vinnere leverer matglede
-
Innlandets matgledekorps viser resultater
Arbeidsmetodikken er gullet i prosjektet
-
Oslo og Vikens Matgledekorps leverer !
Fram for matgledeverter
-
Kostøkonomutdannelse etterlyses fra engasjert følger
«Leser med interesse om Matgledekorpset som skal inspirere til økt matglede hos eldre! Bra tiltak! Gjelder sikkert både sykehjem og ...
-
Min mat – mitt valg eller ?
Offentlig anskaffelser av mat til institusjoner
-
Sluttrapport fra Rogalands Matgledekorps
Matgledekorpset.no takker for innsatsen
-
«Gler meg til å koma heim å prøva rettane! Takk!»
Matgledekorps i Rogaland lykkes med kurs
-
Afternoon-tea og intimkonsert i Vestland
I Sunnfjord kommune skapes det måltidsglede med aftenoon tea på omsorgsboligene. Riktig flott med etasjefat og stettglass, Korspset sier følgende: ...
-
Lyst til å spille «Matrefleksjon?»
Oslo og Viken Matgledekorps har laget en korstokk med refleksjonsspørsmål om mat, helse og måltidsglede hos eldre.
-
Da er Vestland`s Matgledekorps igang
Kinn kommune ble i går besøkt
-
Nrk følger Oslo og Viken korpset
Matgledekorpset ved kokk Ronny Kløvfjell og kokebokforfatter og inspirator Ann Kristin Wang, under ledelse av Anita Panman fra Statsforvalteren i ...
-
Idretts-seniorer fra Hamar vil være matgledeambassadører
Prosjektleder for Matgledekorpset i Innlandet, Turid Wijusveen Olsen, møtte nylig rundt 40 engasjerte eldre mannfolk fra Hamartraktene. De fikk lære ...
-
Podcast om matsvinn fra kjøkken og spisesal
Vestfold og Telemarks korpsmedlem Erlend Eliassen gir tips og råd
-
Trekkspill, mat og tullprat med Smakskulen
Koronatiden har vært særlig vanskelig for enslige eldre. Med midler fra Statsforvalteren arrangerer Norsk Smaksskule matkurs for eldre. En liten ...
-
Matsomsorgsprisen 2021 gikk til……
Avdeling for kjøkken og matomsorg v/ avdelingsleder Vegar Bakken-Løvaas i Lillestrøm kommune. Juryens begrunnelse: «Vi er imponert over måten prisvinneren ...
-
Vestlandets Matgledekorps møter kommuner
Kinn, Sunnfjord og Luster er klare
-
Fagbladet Matindustrien heier på Matgledekorpsene
Matgledekorpsene hever eldremat
-
Flere matkurs for hjemmeboende eldre i Rogaland
«Sånne kurs som dette som sette fokus på korleis få i seg god og ernæringsrik mat det trur eg blir ...
-
Eggende oppskrifter på verdens eggdag
Den 2. fredag i oktober er verdens eggdag. Vi har sakset fra Landbruks- og matdepartementets hjemmeside følgende: «Egg gir ‘verdens ...
-
Matinspirasjon i Tjølling ( Vestfold og Telemark)
Korpset endelig på veien
-
Nysgjerrig på Matgledekorpset?
Filmsnutt og brosjyre lanseres i dag
-
Lokalt matgledarbeid i Sør- Odal
I Innlandet har Matgledekorps som ide og metode gitt konkrete resultater. I Sør- Odal ville de ha eget Matgledekorps allerede ...
-
Oslo og Viken Korpset på pletten
Koronapandemien har laget «skjær i sjøen» for alle Matgledekorpsene. Nå er imidlertid Oslo og Viken korpset klare til dyst og ...
-
Matgledefestkake – uten like
Dette må vel være et meget godt eksempel på en norsk festkake – tilpasset Matnasjonen Norge! Den er laget av ...
-
Nå: Matgledekurset -Inn på Tunet og Ut på Vidda
For de som har jevnlig besøk av eldre gjester
-
Nofima rapport: Persontilpasset mat i skuddet
-
Charlottes epleinspirasjon
«Epler i forretter, hovedretter, desserter og på brødskiva»
-
Nytt matgledekorps i Vestland lansert
Statsråd Olaug Bollestad lanserer nytt Matgledekorps i Vestland i dag. Korpset skal først og fremt løfte og inspirere til mer ...
-
Sommersnakk med Marit Toverud
«Måltidene er tryllestøv for helsa» i Innlandet
-
Sommersnakk med Wenche Elisabeth Hammer,
«Samarbeid over faggrenser» fra Oslo og Viken
-
Sommersnakk med Charlotte Mohn Gaustad
«Ut av kontorene og inn i kjøkken og matsal» i Innlandet
-
Sommersnakk med Elise Husevåg
«Start med små tiltak for å løfte ernæring»- Oslo og Viken
-
Sommersnakk med Brit Melting
«Måltidsglede betyr så mye for så mange» fra Trøndelag
-
Sommersnakk med Hans Brimi
» Alle liker mat laget på bål» i Innlandet
-
Sommersnakk med Ronny Kløvfjell
«Tenk kunde tilfredshet» i Oslo og Viken
-
Sommersnakk med Bjørn-Erik Vangen
«Fra vugge til grav- fra jord til bord» » i Trøndelag
-
Sommersnakk med Ann Kristin Wang
Lag mat fra bunnen av» i Oslo og Viken
-
Sommersnakk med Erlend Eliassen
» De svakeste i samfunnet må behandles rett» – Vestfold og Telemark
-
Sommersnakk med Sebastian Engh
«Har du spist?» fra Oslo og Viken
-
Sommersnakk med Heidi Netland Berge
» Pimp opp maten» i Rogaland
-
Sommersnakk med Mona Smestad
«Mat er ikke venstrehåndsarbeid» fra Innlandet
-
Vangen cafe : møtested og spisested med hjemmelaget tradisjonsmat
Folk i og rundt Voss har hatt en fordel i Koronapandemien. De har hatt Vangen cafe i sentrum som møtested. ...
-
Sommersnakk med Inge Johnsen
«Slipp føttene fri – det er sommer» i Trøndelag
-
Slik danskene gjør det
Økt appetitt ved nytt servise i Aarhus
-
De første 100 er i gang
Sist uke ble kursdeltagere nummer 100 av det nye e-læringskurset om mat og måltidsglede for eldre, registrert. Kurset er praksisnært ...
-
To nye episoder er nå klare: Mat som miljøskaper og Mat og frivillighet
https://matogmaaltider.transistor.fm/ Liker du å lære gjennom øret? To nye episoder i podcasten mat og måltider blandt eldre er nå tilgjengelige. Avsenderen ...
-
Whiteout på spisebordet
Innlegg fra en matbevisst spisegjest
-
Norsk Smaksskule og Asker kommune starter matkulturprosjekt for eldre
Asker kommune og Norsk Smaksskule starter et matprosjekt for eldre i kommunen. Prosjektet skal bidra til aktivitet og hindre ensomhet ...
-
Fire Fosen kommuner ber hjemmeboende eldre på restaurant
To fluer i ett smekk! Nærmere bestemt: Både matglede og sosialt måltidsfelleskap for hjemmeboende, koronavaksinerte eldre OG med støtte til ...
-
Frivillighet gir matglede i Stavern
Måltidsvennene i Stavern gjør det igjen! Helt siden 2017 har ildsjelene Bodil Skeie og Ellen-Marie Kristiansen skapt måltidsglede hos eldre ...
-
Kortreist og økologisk i Drammen
Matgledekorpset.no har vært i kontakt med Virksomhetsleder i Drammen kommune, Morten Deol. Han kunne fortelle at: Flere anskaffelser innenfor næringsmiddelområdet ...
-
Korpssamarbeid over fylkesgrenser
Landets Matgledekorps har litt ulik stil, prioriteringer og kompetanse. De tilnærmer seg matglede og helse fra litt ulike vinkel. Menyen ...
-
Ny strategi for godt kosthold og ernæring hos eldre lansert
Helse- og omsorgsdepartementet la fram den nye strategien 6. mai. Strategien har tre innsatsområder: systematisk ernæringsarbeid, tilstrekkelig og riktig kompetanse, ...
-
Nyhet: e-læringskurs om mat og måltidsglede
For deg som arbeider med, eller jevnlig er i kontakt med, hjelpetrengende eldre enten de bor på institusjon eller i ...
-
Matgledeblomst og Matgledelenke – filmsnutter
Mat- og måltidsglede for eldre er viktig for den enkelte, men det er også viktig i et helhetlig samfunnsperspektiv. Sammen ...
-
Konsistenstilpasset mat – oppskrifter tilgjengelig
Vitalernæring har utviklet en rekke oppskrifter til bruk for kokker som lager konsistenstilpasset mat. Oppskriftene er i overensstemmelse med Kosthåndbokas ...
-
Ny podcast – matglede gjennom øret
Nå kan du lære om mat, helse og måltidsglede for eldre gjennom øret. Statsforvalteren Vestland samarbeider med bl.a. Senter for ...
-
Neslesuppe – «vaarens førstegrøde»
Vekk opp sankerinstinktet – spis ugresset og lag neslesuppe! Våren er tiden for brenneslesuppe, skvallerkålstuing eller syre-salat. Plukk selv, men ...
-
Vestland girer opp for mat og helse
Leve Hele livet med matglede
-
Ny «3 om dagen» logo – hjelp på veien til gode matvalg
De norske kostrådene skal gjøre det lettere for folk å velge mat og drikke som bidrar til en god helse. ...
-
Norsk mat på kommunale kjøkkeners bord?
Stiftelsen Norsk Mat ( tidligere Matmerk) arbeider for at flere skal bli kjent med, og ha lyst på, lokale norske ...
-
Egg – eggedosis – smilende egg – stekte egg – eggerøre – egg
Egg er brukbart til mye, gir mange næringsstoffer, er lettvint og hører hjemme i svært mange kosthold. Egg hever maten, ...
-
Matgledekorpset i Rogaland: oppskrifter til hjemmeboende
Matgledekorpset i Rogaland jobber for mer matglede og bedre ernæringsstatus hos de eldre hjemmeboende. Matgledekorpset har laget oppskrifter til enkle, ...
-
«Øko-mad» i danske offentlige kjøkkener
Den danske regjeringen bevilger 40 millioner kroner, fordelt på fire år, for at danske offentlige kjøkkener skal fremme økologisk og ...
-
En pakke kyllingdeig – tre middager
Det er ikke hver dag jeg er like opplagt til å lage middag. Da er det godt å vite at ...
-
Inspirasjonsfilm: enkle grep kan skape sunne og enkle retter og mellommåltid
Matgledekorpset i Vestfold og Telemark har laget en inspirasjonsfilm om hvor enkelt det er å lage gode og sunne retter. ...
-
Varmende gryte på kalde dager
Selv om du er alene, er en varmende og smaksrik gryterett enkelt å lage til seg selv. Tante Aase lager ...
-
Tomatsuppe på gårsdagens rester
Du sitter med rester av hermetiske tomater, løk, og chili etter bacalaoen du laget tidligere i uken, og hva passer ...
-
Bacalao i dag blir tomatsuppe i morgen
Bacalao er god og varmende vinter vintermat laget på klippfisk. Et godt alternativ å lage det med lettsaltet torsk – ...
-
Vinnere av Matgledekorps-samarbeid i Oslo og Viken i 2021 er:
Ut fra en skriftlig søknad og samtaler med Statsforvalteren ( tidligere Fylkesmannen) er det nå klart hvilke institusjoner Matgledekorpset i ...
-
Nytt år – nye middagstips fra tante Aase
Julen er over og med den mye tradisjonell julemat på tallerkenen for mange. Da smaker det godt med enkle, lettlagde ...
-
Matgledekorps i Oslo og Viken endelig i gang
Matgledekorpset i Oslo og Viken arrangerte et oppstartskurs for interesserte kommuner og institusjoner til satsingen på mer matglede på institusjoner ...
-
En forsmak av jul på tallerkenen
Medisterkaker hører for mange julen til – tante Aase lager middag i adventstiden med nystekte medisterkaker og rødkål. Du kan ...
-
Matgledekorpset i Rogaland går til filmen
Matgledekorpset i Rogaland vil inspirere de eldre som bor hjemme med tips og råd for å pimpe opp maten slik ...
-
Første søndag i advent – lutefisk til to
Lutefisk er kultur og tradisjon for mange i tiden før jul. Fisken selges over hele landet og tilbehøret varierer. Tante ...
-
Honningkake og enkel kveldsmat
Honningkaken til jul lager tante Aase nå. Enkel å lage, rik på smak, perfekt til julens kaffeslabberas. Og når kaken ...
-
Om «Mainn og Mat» – for hjemmeboende i Trondheim
Trondheim kommune tilbyr generasjonsmøter med mat på programmet. Det inkluderer matlaging, turer med mat, foredrag om mat og samtaler om ...
-
Julens rester blir Brennende kjærlighet
Det er mange som har litt rester igjen efter jul – skinke, julepølse, medisterkaker eller andre kjøttrester. Det blir det ...
-
På laget for å gjøre en positiv forskjell
Hva begrunner medlemmene av Matgledekorpsene sitt engasjement med? * De liker lagarbeid på tvers av fagskillelinjer * De brenner for ...
-
Så enkelte å lage konsistenstilpasset mat
Det var ikke store investeringer som skulle til for at sykehjemmet kunne gå fra most mat til formkost. En ny ...
-
Suppe på en mandag
Rydd i kjøl eller frys og lag tante Aases fyldige suppe med rotgrønnsaker i hovedrollen.
-
Matgledekorpset i Rogaland møter pensjonister i Bjerkereim
Matgledekorpset i Rogaland var nylig på besøk i Bjerkereim der de møtte pensjonister og fortalte om sitt arbeid rettet mot ...
-
Persilleolje er løsningen!
jfr Randers kommune, Danmark
-
Havreflarn
Gjør noe hyggelig i helgen – fyll kakeboksen med havreflarn.
-
Topp engasjement da alle Matgledekorpsene møttes digitalt
Medlemmer fra alle landets fem regionale matgledekorps møttes digitalt 28.10. Statsråd Olaug Bollestad snakket varmt til korpsdeltagerene om betydningen av ...
-
Nofima med i EU forskning om mat til eldre
Nofima ble innvilget forskningsmidler fra EU (JPI) med «Development of targeted nutrition for prevention of undernutrition for older adults». I ...
-
Norges nasjonalrett til en
Fårikål er blitt kåret til Norges nasjonalrett og tante Aase viser deg hvordan du lager fårikål til en.
-
Matgledekorps modell for Inspirasjonskorpset
Fylkesmannen i Innlandet vil spre glede og inspirasjon til eldre i denne Korona tiden. Basert på Matgledekorpsets arbeidsmetodikk og gode ...
-
Brødrester? Test Hanna Winsnes` brødsuppe
via Karen Kokk
-
Jæren-kommuner + matgledekorps = samarbeid for helse og gode måltider
Matgledekorpset i Rogaland skal gi kunnskap om ernæring, mat og måltider. og skape engasjement rundt dette. Kommunalsjefene i henholdsvis Time, ...
-
H.K.H Kronprins Haakon møter Matgledekorpsets Bjørn- Erik Vangen
Matglede for eldre tar nye høyder. Trønderkorpsets kokk Bjørn- Erik Vangen, kjøkkensjef på Leksvik helsetun , laget 19. oktober, mat ...
-
Vangsheimen i Vang
Matgledekorpset i Innlandet er i gang igjen med fysiske besøk på institusjoner. Med god korona-avstand og uten beboere til stede ...
-
Gode opplevelser og historier ved lokalmat
Høgskolen i Innlandet forteller hvorfor lokalmatsalget er økende. Det er mat som gir gode særegne matopplevelser. Det er mat som ...
-
Rogaland korpsets 1. mattips
Matgledekorpset i Rogaland retter seg mot hjemmeboende eldre – i første omgang i fire utvalgte kommuner. Ernæringsfysiolog Nicole anbefaler eldre ...
-
Tante Aase`s mattips
Matgledekorpset.no retter seg også til hjemmeboende eldre mennesker. Vi har fått kokebokforfatter og matskribent gjennom mange år til å komme ...
-
Bærum kommune og deres arbeid mot matvinn på institusjoner
Matgledekorpset arbeider for å øke bevisstheten om matsvinn. Vi deler erfaringer og eksempler. Se hvordan Bærum kommune vil gjøre det:
-
Bruk -hele – dyret oppskrift konkurranse
Norges Bygdekvinnelag oppfordrer alle til å lære seg å bruk alle stykningsdeler av kjøttproduserende dyr. Slik det var vanlig å ...
-
Frivilligsentraler gir matglede til mange pensjonister
I Arendal serverer Frivilligsentralen varm mat 3 ganger i uken. For pensjonistene er dette et kjærkomment tilbud i hverdagen. På ...
-
Regjeringen tester gammel mat – kan de kan du
I forbindelse med Matsvinndagen 29.9 arrangerte statsråd Olaug Bollestad en test av smaken på «gammel» mat. Ikke lett å smake ...
-
Fra Olaug Løken Kokebok 1925: tips om Måltidsglede
«Bordet maa dækkes renlig og pent, og maten maa altid sættes frem pent og appetitlig. Et hvitt renskuret bord kan ...
-
Mindre matsvinn på institusjon – kan Sandefjord kan vi
Gratulerer til Sandefjord kommune som har nesten halvert matsvinn på institusjonene sine. Ved hjelp av tips og råd fra Østfoldforskere, ...
-
Frivillig måltidsvenn i Borre – modell for andre?
Befolkningen blir stadig eldre. Statistisk sentralbyrå, SSB mener at det vil være nærmere en halv millioner over 80 år om ...
-
Vestfold og Telemark korpset er i gang – Notodden neste
Matgledekorpset i Vestfold og Telemark skal ut på sitt første oppdrag. Notodden kommune kjenner sin besøkelsestid og vil la seg ...
-
Om Kjøkkenrenovering, økonomi og prioriteringer
Matgledekorpset.no har fått med seg at svært få kommuner har søkt Husbanken om finansiell støtte til kjøkkenutbygging/renovering for sine sykehjem ...
-
Innlandets Lunsj webinarer – suksess
Fylkesmannen Innlandet har gjennomført tre lunsj-webinarer i september. Mange kommuner i Innlandet – og en fra Viken- har brukt lunsjen ...
-
Fra anbud til lokalmat på tallerkenen
Drammen kommune ønsker mer lokalmat til sine kjøkken bla på institusjoner. Matglederkorpset.no følger saken fra start til mål. Hvordan kobles ...
-
Om bruk av lokale råvarer i sesongen på institusjon
Kjøkkensjef Gunvor Sunde fra Gloppen forteller om deres erfaringer med bruk lokala råvarer i sesongen på institusjon. Hennes oppskrift på ...
-
Hva gir mest glede ? Høna eller egget?
På Otium bo- og velferdssenter i Tromsø er det ferske egg å plukke hver dag. Det er veldig populært for ...
-
Matgledetips fra Trøndelag – uniform, museforkle og stolhet
Her er et nytt matgledetips fra Trøndelag. Kokk og medlem i matgledekorpset, Inge Johnsen, snakker med Marita Ugseth helsefagarbeider ved ...
-
Nrk P1+ løfter Mat for eldre i dagens frokostradio
Matgledekorpsmedlem Inge Johnsen lærer 120 ansatte fra Malvik kommune om matglede. Stedet er Liantunet og målet er å få til ...
-
«Pimp opp maten til eldre»
Matgledekorpset i Rogaland satser på å få bedre mat til hjemmeboende eldre i fire utvalgte kommuner. Målet er å redusere ...
-
Lyst på besøk av Matgledekorpset i Vestfold og Telemark?
Det splitter nye Matgledekorpset i Vestfold og Telemark vil ut på oppdrag. Kommuner kan ønske seg besøk, men også beboere ...
-
Matgledekorpset Innlandet inviterer til webinar
Dato: 22. september, 24. september, 29. september og 1.oktober
-
Betydningen av samspill mellom mat og pleie
Kjersti Berge Evensen (41) er psykologspesialist og forsker. I sitt Dr gradsarbeid på UiS i 2019 fant hun følgende: Helsepersonell ...
-
Nofima rapport 30-2020
Mathverdagen for den hjemmeboende eldre i 2030. En brukersentrert tilnærming for å skape et mulighetsrom.
-
Nytt Matgledekorps i Trøndelag
Det er nå etablert et nytt matgledekorps i Trøndelag, som med sine seks medlemmer skal gi inspirasjon, ideer og praktiske ...
-
Lyst til å lage eget «aspirantgledekorps?
Ta kontakt om du vil høre mer om hvordan Matgledekorpsene faktisk arbeider rundt om i landet. Kanskje du vil starte ...
-
Matvett om matsvinn
Matvett er mat- og serveringsbransjens selskap for å forebygge og redusere matsvinn og samarbeider på vegne av bransjen med myndigheter ...
-
Ny studie om matinntak og ensomhet
Kai Victor Hansen
-
Besøk til Vågå
-
Derfor vil Tynset ha besøk av Matgledekorpset
Både kommuneledelsen og kjøkkenledelsen i Tynset kommune vil ha besøk av Matgledekorpset Innlandet. De håper på inspirasjon og konkrete forslag ...
-
David_home_kladd
-
Saftig kjøttpudding
Gunvor Sunde
-
FAO om matsvinn
FAO utarbeider retningslinjer for å redusere mat-tap og matsvinn. FAO har satt ned en arbeidsgruppe som skal sluttføre arbeidet med ...
-
Charlottes potet- og purreløksuppe
Charlotte Mohn Gaustad
-
«Kanskje kommer «korpset» til middag en kveld ?»
Statsforvalteren i Møre og Romsdal inviterer alle kommuner til samarbeid De skriver: » Korpset vil inspirere tilsette ved kjøken, ...
-
God morgen på NRK Møre og Romsdal
NRK Møre- og Romsdal har laget sak om Statsforvalterens jakt etter vertskommuner for husing av arbeidsseminar om matglede for eldre. ...