Erlend Eliassen, matgledekorpsmedlem fra Vestfold og Telemark korpset, løfter betydningen av god kommunikasjon mellom de som lager maten og sluttbrukeren.

Enten målet er bedre helse for eldre, arbeidsglede for ansatte eller mindre matasvinn, er god dialog og kunnskap om problemet som skl løses, vesentlig.

Deltagerne fra Scheen Matservice og sykehjem fikk innsyn i Gøteborgmodellen som viser hvordan det  er mulig å redusere den mengden mat som kastes fra kjøkken og spisestue f eks ved bedre porsjonsberegning.

«Det er viktig å synliggjøre verdien av det ved å knytte kronebeløp til avfallsmengden.  Men først må  institusjonene registrer hvor mye som faktisk kastes.» sier Erlend

les mer her: https://www.statsforvalteren.no/nb/vestfold-og-telemark/landbruk-og-mat/naringsutvikling/mat/matgledekorps/oppsummering-fra-matgledekurs-del-1/

Gruppearbeid ga deltagere på kurset mulighet til å dele egen erfaringer.

21.3.2022