Korpsene jobber aktivt over store deler av landet. Her har matgledekorpsene vært på besøk eller hatt tett kontakt.

 
Trøndelag
 
Innlandet

Resultater fra pilotprosjektene i Trøndelag og Innlandet

 

Praktiske endringer

  • Innkjøp av servise med farget kant
  • Anskaffelse av heve/senkebord bedre tilpasset rullestolbrukere – gir økt måltidsglede
  • Innføring av trillebord med fristende aftensmat
  • Utvidelse av spisesalen
  • Finner løsninger for innkjøp av fersk fisk eller lokale poteter

Bedre samhandling inkludert nye rutiner etter korpsbesøk

  • Institusjonene eller etaten ser nytten av å snakke med folk fra andre avdelinger, etater og medarbeidere med annen rolle/oppgave
  • Pårørende er jo en ressurs!
  • Etablert egne «aspirant» matgledekorps etter modell av Matgledekorpset.
  • Innføring av forslagskasse for ønskeretter og måltider.
  • Økt forståelse for at kjøkken og pleie er «to sider av samme sak».
  • Kommunal ledelse ser nytten av bedre kontakt med institusjoner og/eller eldresektoren

Økt kunnskap og kompetanse

  • Mange får en en «aha» følelse etter besøkene – løsningene ikke nødvendigvis kostbare.
  • Det er gøy å bygge  «vi følelse»
  • Det å sette bruker i sentrum kan kreve en større «sammen er vi sterke» bevissthet.
  • Forståelse for brukerperspektivet og deres rett til egne valg
  • Synliggjøring av at kokkene og kan avlaste pleiere.

Endret kommunal matpolitikk

  • Økt forståelse fra politikere og kommuneledelse for at lokale råvarer også hører hjemme på sykehjem.
  • Økt innsikt fra politikere og kommuneledelse for at mat og måltider er mer enn «fôr».

Aktuelle saker om Matgledekorpsets resultater

Resultater fra Gran