Oppskrifter og Tante Aases mattips
Tante Aases mattips
-
En pakke kyllingdeig – tre middager
Det er ikke hver dag jeg er like opplagt til å lage middag. Da er det godt å vite at ...
-
Varmende gryte på kalde dager
Selv om du er alene, er en varmende og smaksrik gryterett enkelt å lage til seg selv. Tante Aase lager ...
-
Tomatsuppe på gårsdagens rester
Du sitter med rester av hermetiske tomater, løk, og chili etter bacalaoen du laget tidligere i uken, og hva passer ...
-
Bacalao i dag blir tomatsuppe i morgen
Bacalao er god og varmende vinter vintermat laget på klippfisk. Et godt alternativ å lage det med lettsaltet torsk – ...
-
Julens rester blir Brennende kjærlighet
Det er mange som har litt rester igjen efter jul – skinke, julepølse, medisterkaker eller andre kjøttrester. Det blir det ...
-
Nytt år – nye middagstips fra tante Aase
Julen er over og med den mye tradisjonell julemat på tallerkenen for mange. Da smaker det godt med enkle, lettlagde ...
-
En forsmak av jul på tallerkenen
Medisterkaker hører for mange julen til – tante Aase lager middag i adventstiden med nystekte medisterkaker og rødkål. Du kan ...
-
Første søndag i advent – lutefisk til to
Lutefisk er kultur og tradisjon for mange i tiden før jul. Fisken selges over hele landet og tilbehøret varierer. Tante ...
-
Honningkake og enkel kveldsmat
Honningkaken til jul lager tante Aase nå. Enkel å lage, rik på smak, perfekt til julens kaffeslabberas. Og når kaken ...
-
Suppe på en mandag
Rydd i kjøl eller frys og lag tante Aases fyldige suppe med rotgrønnsaker i hovedrollen.
-
Havreflarn
Gjør noe hyggelig i helgen – fyll kakeboksen med havreflarn.
-
Tante Aase`s mattips
Matgledekorpset.no retter seg også til hjemmeboende eldre mennesker. Vi har fått kokebokforfatter og matskribent gjennom mange år til å komme ...
-
Norges nasjonalrett til en
Fårikål er blitt kåret til Norges nasjonalrett og tante Aase viser deg hvordan du lager fårikål til en.
-
Enkel lammefrikasse med “sting”
Nå er det høysesong for norsk lammekjøtt, av mange regnet som verdens beste. I kjøttdisken i dagligvareforretningen finner du oppskåret ...
Oppskrifter
-
Olaug Løkens ” Saltet oksetunge” ( 1925)
Saltet oksetunge “Er den sukkersaltet, behøver den ikke at utvandes. Den lægges i kokende vand og koker smaat heri til ...
-
Posjert laks på kremet ris og grønnsaker og soyasmør
Hai Hang
-
Saftig kjøttpudding
Gunvor Sunde
-
Seibiff med kremet løk og to salater
Jonny Trasti
-
Olaugs lapper
Olaug Bollestad
-
Kjøtsuppe på salt og røyka kjøt
Bodil Nordjore
-
Frøbrød
Marius Martinsen
-
Charlottes potet- og purreløksuppe
Charlotte Mohn Gaustad
-
Plommepai
Plommepai 100 gr mjuk margarin 2,5 dl kveitemjøl 50 gr melis 1 ts bakepulver ½ ts vaniljesukker Ha ingrediensane til ...
-
Gunvors plommekompott
Plommekompott (160 porsjonar) 15 kg plomme 2 kg sukker 4 ss vanilje sukker 12 l vatn Fruktjevner Kok opp vatn ...