Hausten byr på fersk lammekjøt, nydeleg vilt, mengder av sopp, fantastiske norske rotgrønnsaker, norsk frukt, og ikkje minst krabbe som kanskje er min største favoritt no på hausten.

Lam i dill.

Det er ein favoritt når det ferske lammekjøtet når butikken. Og det var ei gryte mor mi lagde fleire gonger om hausten. Tilbehøyret var sjølvsagt gode rotgrønnsaker.

  • 1 kg grytekjøtt av lammebog, gjerne med bein
  • Litt salt
  • Vann

Skyll kjøtet i kaldt vatn, legg over i kjele og dekk med vatn. Tilsett litt salt og kok opp, skum godt. La trekke i ca 40- 45 minuttar. Sil av krafta, og legg kjøtet til sides.

Lys saus

  • 50gr smør
  • 1 løk finkutta
  • Litt tørka dill
  • 50gr hvetemel
  • Kraft
  • Fløte
  • Salt- pepper. litt sukker
  • Litt rømme
  • Litt sitron
  • Frisk dill

Finkutt løk, og surr blank i smøret saman med dill, tilsett mjøl. Spe med kraft til passande konsistens. Legg kjøtet over i sausen.

Tilsett fløte. Ha i litt sukker og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

Tilsett eventuelt litt rømme. Ha i frisk dill.

Hakka gulrot, sellerirot. persillerot og/eller purreløk kokes i gryta eller serverast ved siden av