Dette var matgledekorpset i Oslo og Viken
Matgledekorpset Oslo og Viken bestod av kokker, en matskribent, en ernæringsfysiolog og en sykepleier. Samlet hadde de erfaring fra restaurantfag, institusjonsvirksomhet og kreativ tilrettelegging og inspirasjon.
I Oslo og Viken fikk følgende kommuner besøk i 2021; Aurskog-Høland, Lørenskog, Marker, Rakkestad og Indre-Østfold.
I 2022 arrangerte Oslo og Viken en Matgledekampanje via webinarer, der 45 virksomheter fra 23 kommuner deltok. I tillegg «vant» fem av kommunene en inspirasjonsdag med Matgledekorpsets meldemmer. Dette var Nore og Uvdal, Øvre Eiker, Ullensaker og Drammen ,
Mer om Matgledekorpset i Oslo og Viken sitt arbeid her
Kontakt:
Statsforvalteren i Oslo og Viken
-
Ronny Kløvfjell
Utdannet restaurantkokk og kostøkonom i tillegg til Coach fra Handelshøyskolen BI. Ronny jobber som virksomhetsleder i Fredrikstad kommune med ansvar for mat, vaskeri og praktisk bistand. I tillegg holder han diverse kurs og arrangerer kokkekvelder. Ronny sier han er heldig når mat kan være både hobby og arbeid.
-
Sebastian Engh
Utdannet restaurantkokk, og deretter vært lærling på Oro og Bagatelle i Oslo. Etter læretiden har Sebastian jobbet på ulike restauranter rundt om i verden, blant annet som kjøkkensjef på Kongelig norsk ambassade i Stockholm før han vendte hjem til Halden og Curtisen. Sebastian er opptatt av gode, rene smaker, økologiske og lokale råvarer.
-
Ann Kristin Wang
Jobber som rådgiver i Matvalget der hun blant annet veileder skoler, barnehager og sykehjem i et bærekraftig måltid. Hun har lang erfaring i drift og endring innenfor mat, vertskap og kultur. I tillegg er hun matstylist, kokebokforfatter og inspirator. Ann Kristin har stor formidlingsglede og en kjærlighet til mennesker.
-
Elise Husevåg
Utdannet klinisk ernæringsfysiolog, og med mastergrad i Samfunnsplanlegging og ledelse. Jobber til daglig som rådgiver og klinisk ernæringsfysiolog i avdelingen Fag og innovasjon i Lørenskog kommune, og er koordinator for Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester (USHT) Viken Akershus sitt ernæringsnettverk.
-
Wenche Elisabeth Hammer
Utdannet avansert geriatrisk/klinisk sykepleier, og har bred bakgrunn som sykepleier fra kommune- og spesialisthelsetjenesten. Wenche har arbeidet ved Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester (USHT) Viken Østfold der hun har vært leder for nettverk i ernæring. Hun har også ledet læringsnettverk i Forebygging av underernæring i Østfold.
Saker fra Oslo og Viken Matgledekorps
-
Nofima: «Mat er nøkkelen til god eldrehelse»
Forskere fra Nofima har spurt dagens eldre om hva som er viktig når det kommer til mat i hverdagen. Velge selv ...
-
Hjertevarm middag i Oslo og Viken, ref NRK
NRK.no har laget en sak om at Lillestrøm kommune har ansatt en klinisk ernæringsfysiolog for å sikre at de eldre ...
-
Søk om midler til klinisk ernæringsfysiolog
Behov for klinisk ernæringsfysiolog i omsorgstjenesten? Søk om midler fra Helsedirektoratet før 31.mars. Formålet er å styrke det ...
-
Matsvinn må og skal reduseres kraftig
I 2020 ble det kastet 84,7 kg mat per innbygger i Norge. Regjeringen ved Klima- og miljøminister Espen Barth Eide ...
-
Kjøtt tilpasset eldre
Det er vel kjent at mange eldre sliter med å få tygget kjøttet skikkelig. Det vil forskningsinstituttet Nofima gjøre noe ...