Matglede og matkultur
Matgledekorpset.no vil dele tips, råd, oppskrifter og ideer fra mange matkulturer.
Praktiske knep for bedre matlyst
-
Kai Victor Hansens måltidsgledetips
Tallerken med farger kan gi økt matinntak Friske blomster og lys på bordet gir stemning Beboere og matverter/ansatte kan godt ...
-
«Pimp opp maten til eldre»
Matgledekorpset i Rogaland satser på å få bedre mat til hjemmeboende eldre i fire utvalgte kommuner. Målet er å redusere ...
-
Tips til småspiste:
– Gode brødmåltider gir matlyst det også, sier Hanne Lessner Tips til småspiste:
Matkultur og tradisjon
-
Brødrester? Test Hanna Winsnes` brødsuppe
via Karen Kokk
-
Fra Olaug Løken Kokebok 1925: tips om Måltidsglede
«Bordet maa dækkes renlig og pent, og maten maa altid sættes frem pent og appetitlig. Et hvitt renskuret bord kan ...
-
Bruk -hele – dyret oppskrift konkurranse
Norges Bygdekvinnelag oppfordrer alle til å lære seg å bruk alle stykningsdeler av kjøttproduserende dyr. Slik det var vanlig å ...
-
Matkultur
Tradisjonell matkultur forteller noe om hvilke råvarer som » i gamle dager» kunne dyrkes, plukkes eller fanges. I Norge er ...
-
Kjøtsuppe på salt og røyka kjøt
Bodil Nordjore
-
Måltidsglede
Måltidet til alle tider hatt en sentral plass i vår kultur og vår hverdag. Et felles måltid gir trygghet og ...
-
Matgledekorpset i Rogaland: oppskrifter til hjemmeboende
Matgledekorpset i Rogaland jobber for mer matglede og bedre ernæringsstatus hos de eldre hjemmeboende. Matgledekorpset har laget oppskrifter til enkle, ...
-
Neslesuppe – «vaarens førstegrøde»
Vekk opp sankerinstinktet – spis ugresset og lag neslesuppe! Våren er tiden for brenneslesuppe, skvallerkålstuing eller syre-salat. Plukk selv, men ...
-
Norsk mat på kommunale kjøkkeners bord?
Stiftelsen Norsk Mat ( tidligere Matmerk) arbeider for at flere skal bli kjent med, og ha lyst på, lokale norske ...
-
Olaug Løkens » Saltet oksetunge» ( 1925)
Saltet oksetunge «Er den sukkersaltet, behøver den ikke at utvandes. Den lægges i kokende vand og koker smaat heri til ...
-
Om bruk av lokale råvarer i sesongen på institusjon
Kjøkkensjef Gunvor Sunde fra Gloppen forteller om deres erfaringer med bruk lokala råvarer i sesongen på institusjon. Hennes oppskrift på ...
-
Påskebordet – inspirert fra 50 – tallet
Gyldendals store kokebok fra 1958 kan fremdeles inspirer til dekking av påskebordet. «Påskebordet skal være vårlig, festlig og lyst. Egg ...
-
Video 1: God og energirik havregrøt
Heidi og Nicole fra Matgledekorpset i Rogaland demonstrerer hvordan du kan gjøre havregrøt god og energirik.
-
Video 2: God og sunn grønnsakssuppe
Heidi og Nicole viser hvordan du kan lage en god og sunn grønnsakssuppe.
-
Video 3: Brødvaffel (kort versjon)
Se hvordan du kan forvandle brødrester om til smakfulle vafler. Smart, kjapt og enkelt.
-
Video 4: Tomatsuppe (kort versjon)
Heidi og Nicolle viser hvordan du lett kan lage hjemmelaget tomatsuppe.
-
Video 5: Ostemuffins med skinke (kort versjon)
Lær hvordan du kan lage muffins med ost og skinke. Disse kan fryses ned til en senere anledning og passer ...
-
Video 6: Potetvaffel (kort versjon)
I denne videoen viser vi hvordan du kan lage potetvaffel med ulike typer pålegg på.
Aktuelle saker om matglede og matkultur
-
Påminning til kommuner Vestfold og Telemark
Ordførere, kommunalsjefer, kjøkkensjefer, ledere på institusjoner og i hjemmetjenesten bruk regionens Matgledekorps. Da vil dere møte: Erlend Eliassen, kokk og ...
-
Måltidsglede
Måltidet til alle tider hatt en sentral plass i vår kultur og vår hverdag. Et felles måltid gir trygghet og ...
-
Hva gir mest glede ? Høna eller egget?
På Otium bo- og velferdssenter i Tromsø er det ferske egg å plukke hver dag. Det er veldig populært for ...