Kjekt å ha, synger Øystein Sunde. Og det er kjekt å ha noen småkaker i boks så man alltid har noe å sette frem til uventede gjester. Gjør som tante Aase og bak en stor porsjon havreflarn i helgen. Havre smaker godt og har et høyt innhold av kostfiber og sunne fettsyrer.

75 g smør

100 g (ca. 2 ½ dl) havregryn

1 ½ ss hvetemel

1 ts bakepulver

1 egg

125 g (knapt 1 ½ dl) sukker

1 ts vaniljesukker, kan sløyfes

 

Forvarm stekeovnen til 200 ◦ C.

Smelt smøret og rør inn havregryn, mel og bakepulver.

Visp eggedosis av egg, sukker og eventuelt vaniljesukker og vend inn grynene.

Sett små topper med teskje på stekebrett med bakepapir. Det må være god avstand mellom for kakene flyter ut når de stekes.

Stek kakene midt i ovnen til de er gylne og sprø. Avkjøles på bakepapiret og oppbevares i tett boks

Tips: Ekstra godt er det å legge to og to kaker sammen med smeltet sjokolade mellom.