LETTSALTET TORSK MED STUEDE GULRØTTER

150 g lettsaltet torsk

Stuede gulrøtter:

1 stor gulrot

¾ dl vann

¾ dl fløte

1 toppet ss hvetemel

salt, pepper

dill eller annet grønt

 

Start med stuingen. Skrell og skjær gulroten i jevne terninger. Kok dem i vannet til de er nesten møre.

Visp sammen fløte og mel og rør jevningen i gulrøttene (med vannet). Kok stuingen på svak varme i 2—3 minutter. Smak til med salt og pepper. Server med dill eller annet grønt på toppen.

Kok opp vann til fisken. Legg i fisken og la den trekke i 5—7 minutter, til den er akkurat gjennomkokt. Tiden varierer med tykkelsen på fiskestykket.

Anrett fisken på varm tallerken med gulrotstuingen og kokte poteter.

Tips: Varier med stuing av andre grønnsaker, f eks spinat, persillerot, kålrot.