KYLLINGKJØTTDEIG – GRUNNFARSE
Først lager du grunnfarsen, deler porsjonen i tre like deler, fryser ned to av dem og lager deg en saftig kyllingburger til middag.
400 g kyllingkjøttdeig
1 ts salt
1 knivspiss pepper
1 knivspiss allehånde
1 egg
2 ss melk
2 ss potetmel
Rør saltet godt inn i kjøttdeigen og rør inn krydder.
Rør inn sammenvispet egg, melk og potetmel.
Farsen er nå klar til videre bruk.
KYLLINGBURGER
1/3 ferdispedd kyllingkjøttfarse
1 ts hakket estragon
olje og smør til steking
Til servering:
1 hamburgerbrød eller en skive landbrød
1 ss lettrømme
1 ts sweet chilisauce
1 liten revet gulrot
salatblad
agurkskiver
cherrytomat
Rør estragon i farsen og form en tykk kjøttkake. Stek den bent brun og gjennomstekt i olje og smør, 3—4 minutter på hver side.
Rør sammen lettrømme, chilisaus og revet gulrot. Del hamburgerbrødet eller brødskiven i to.
Legg kyllingburgene på den ene delen med gulrotsalaten over. Dekk med den andre delen. Sett agurkskive og tomat på en pinne og stikk det på toppen av burgeren.
Tips Ekstra godt er det om brøde varmes forsiktig, f eks i brødristeren. Det er ikke alltid like lett å få frisk estragon, bruk da en annen krydderurt, både timian, sitrontimian og basilikum er godt.