150 g lettsaltet torsk, uten skinn og ben
½ middels stor løk
1 middels stor potet
½ rød chili, uten frø, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
½ boks hakkede tomater
½ dl vann
2—3 ss oliven- eller rapsolje
1 tomat, i skiver (kan sløyfes)
Skjær fisken i mindre biter. Skjær løk og potet i løvtynne skiver.
Bland chili, hvitløk, tomater, vann og det meste av oljen.
Hell resten av oljen i en stekepanne og legg lagvis potet, løk, fisk og tomatblanding, med tomat på toppen. Legg eventuelt tomatskiver øverst.
Kok retten opp under lokk, skru ned varmen og la retten småsurre i 20—25 minutter til alt er mørt.
Dryss eventuelt på litt grønt og server bacalaoen rykende varm direkte fra stekepannen.
Tips: Bacalaoen kan også lages i ildfast fat og kokes i stekeovn på ca. 180 ◦ C i 25—30 minutter. Selv om det er poteter i retten liker mange å spise brød ved siden av.