Lettsaltet torsk ala bacalao

150 g lettsaltet torsk, uten skinn og ben

½ middels stor løk

1 middels stor potet

½ rød chili, uten frø, finhakket

1 fedd hvitløk, finhakket

½ boks hakkede tomater

½ dl vann

2—3 ss oliven- eller rapsolje

1 tomat, i skiver (kan sløyfes)

 

Skjær fisken i mindre biter. Skjær løk og potet i løvtynne skiver.

Bland chili, hvitløk, tomater, vann og det meste av oljen.

Hell resten av oljen i en stekepanne og legg lagvis potet, løk, fisk og tomatblanding, med tomat på toppen. Legg eventuelt tomatskiver øverst.

Kok retten opp under lokk, skru ned varmen og la retten småsurre i 20—25 minutter til alt er mørt.

Dryss eventuelt på litt grønt og server bacalaoen rykende varm direkte fra stekepannen.

Tips: Bacalaoen kan også lages i ildfast fat og kokes i stekeovn på ca. 180 ◦ C i 25—30 minutter. Selv om det er poteter i retten liker mange å spise brød ved siden av.