1 stor eller 3—4 små melne poteter

1 liten persillerot eller en skive sellerirot (kan sløyfes)

vann

½–3/4 dl helmelk eller lettfløte

salt, pepper

½ løk, i skiver

2 ts olje til bruning

2 skiver bacon, i terninger

  1. 125 g kjøttrester eller pølse, i terninger

Skrell poteter og persillerot/selleri (som gir god smak) og skjær det i grove biter. Kok det godt mørt i vann (uten salt).

Hell av de meste av kokevannet og mos det fint. Rør inn melk eller fløte til en jevn mos. Smak den godt til med salt og pepper.

Brun løken i olje mens potetene koker. Ta den opp og hold den varm.

Brun baconterninger og kjøtt eller pølse.

Legg potetmosen på tallerken med de andre ingrediensene over. Legg på grønt, f eks timian, persille eller gressløk. Bruk det du har for hånden.

Server retten nylaget med en enkel salat av tomat og avokado.

Tips: Jeg synes potetmos blir best med mandelpoteter, som også gir en mildt gyllen farge. I stedet for persillerot eller selleri kan du bruke hvitløk for ekstra smak, eller spinat for både smak og farge. Her har jeg gitt deg en oppskrift, som du kan sjonglere med etter egen smak og hva du har i kjøleskapet.