1—2 ss kokosflak

1 nakkekotelett av svin, i strimler eller ca. 150 g strimlet svinekjøtt

1 sjalottløk, i tynne ringer

1 ts revet eller finhakket frisk ingefær

1 sitrongress, i tynne skiver

2 ts raps- eller olivenolje

1—1 ½ ts karripasta

½ ts malt spisskummen

1 gulrot, i tynne skiver

1 liten boks (165 ml) kokosmelk

10—12 sukkererter, delt i to

salt, pepper

Rist kokosflakene i tørr stekepanne, ta dem opp og legg dem til side.

Fres løk, ingefær og sitrongress i olje på middels varme til løken er myk og blank.

Rør inn  karripasta, spisskummen og gulrot og hell på kokosmelk.

Tilsett kjøttet og rør godt om.

Skru ned varmen og la retten surre under lokk til kjøttet er gjennomstekt, ca. 5 minutter.

Smak til med salt og pepper, eventuelt også med karripasta.

Anrett retten i en dyp bolle og dryss kokosflak på toppen.

Server godt brød, ris eller couscous til.

Tips: Du kan like gjerne bruke kylling på samme måte. Da er benfri lårfilet ideelt. Og hvorfor ikke prøve med fisk, f eks sei, det blir også godt.