Mange leverandører bør kommer med tilbud så innkjøper kan velge.
Matgledekorpset.no mener at det skal være mulig for beboere på alle slags institusjoner å komme med ønsker om hva slags råvarer og retter som skal kjøpes inn, tillages og serveres.
- Innkjøper av mat til sykehjemmet utarbeider kvalitetskrav til produktene de skal kjøpe inn.
- Det kan være krav til produksjon, til ulike kvaliteter eller bærekraftgenskaper.
- Innkjøper utvikler objektive tildelingskriterier for hvordan produktene skal være.
- Både store leverandører og mindre lokale leverandører kan levere tilbud.
Å dele opp anbudet kan gjøre det mulig for flere leverandører å komme med tilbud.
Sånn kan det gjøres:
- Dele opp ut fra produktgrupper som fersk fisk, frossen fisk, ferskt kjøtt, meieriprodukt, bakervarer, frukt, grønt og bær
- Dele opp ut fra enkeltprodukt som eple, pærer, knekkebrød, laks, torsk og hvetemel.
- Dele opp etter økologiske og konvensjonelle produkt. Dette gjør det mulig for leverandører av økologiske produkt å komme
Kriterieveiviseren fra DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) guider deg videre i din anbudsprosess.
https://anskaffelser.no/verktoy/veiledere/kriterieveiviseren
21.1.2022