• På Eikertun Helsehus i Øvre Eiker er de opptatt av matsvinn.
  • Kokkene på kjøkkenet ( se bildet) tar vare på alle skorpene og skalkene  og gir dem nytt liv som de deiligste rundstykkene og bagettene du kan tenke deg.
  •  Kjøkkensjef Line Andreassen deler oppskriften:

 

Eikertun rundstykker

1,5 kg skorper

3 liter kokt vann ( kan også bruke melk, men ikke kok melken)

200 gr kruskakli

1 liter vann

600 gr raspet gulrot

200 gr solsikkekjerner

200 gr linfrø (knust)

150 gr salt

6 – 7 dl olje

8 poser gjær

7, 25 kg hvetemel

70 gr sukker.

 

  1. bløtlegg skorper i kokt vann eller melk
  2. bløt kruskakli i kaldt vann
  3. tilsett vann, gulrot, solsikkekjerner, linfrø, salt og olje.
  4. bland på lav hastighet
  5. ha i tørrgjær, hvetemel og sukker.
  6. elt deigen godt
  7. hev deigen til dobbel størrelse
  8. trill rundstykker, eller baguetter
  9. etterhev over damp, eller på raskin program i ovn.
  10. stekes på 200 grader.

25.11.2022