Representanter fra kjøkkenpersonale og pleiere var representerte på inspirasjonsdagen.
» Erfaringar frå fjorårets arbeid i korpset er at mange institusjonar har dei same utfordringane i møte med mat og måltid» mente Olav Kåre Jørgensen fra Matgledekorpset.
a) Samarbeid mellom kjøkken og avdeling
God tilrettelegge for samarbeid mellom kjøkken og avdeling. snakket Greta Hanset fra helse- og sosialavdelinga hos Statsforvalteren og Merethe Bolstad, kjøkkensjef ved Rauma Helsehus om. De delte villig på historier fra virkeligheten.
b) Ernæring på programmet
Klinisk ernæringsfysiolog Anna Sønslien fortalte hvorfor godt og systematisk ernæringsarbeid er et viktig tiltak for å bevare helsen,
c) Kokekunst
Olav Kåre Jørgensen og Stian Røsand viste i praksis hvordan en kan forkorte veien lage mellom kjøkken og avdeling. Stikkord som:
- Klargjøre litt på forhånd
- Ferdigstille maten sammen med spisegjestene
- Inkludere samtaler om mattradisjoner, oppskrifter og ellers om opp- og nedturer i livet.
d) Smakfull mat fra sesongen
Det ble servert: Fiskekaker, kjøttboller i kremet tomatsaus, smoothie, arme riddere og en sprek omelett, samt lanpannebrød og kremet gulrotsuppe.
7.11.2023
7.[dss-hidden]