Matgledekorpsene 2021
-
Hans Brimikokk
-
Hai Hangkokk
-
Mona Smestadhotelldirektør
Mona har alltid vært opptatt av mat og hygge rundt måltidene. Gleden ved å lage i stand og invitere til et hyggelig måltid/selskap er rett og slett moro. Hun utdannet seg til servitør og valgte reiselivet. Det er viktig å gjøre de enkle tingene som gleder mest. Smile, bry seg om, være hyggelig, -kort sagt ha «god folkeskikk» mot hverandre så løser det meste segJ Gleden rundt de hyggelige møtene unner jeg alle mennesker.
-
Charlotte Mohn GaustadKokk
-
Inge Johnsenkokk
,Gikk og sparka småstein i fjæra på Fosen. Har fag- og svennebrev som kokk og konditor. Deltatt på junior- og seniorlandslaget for kokker med flere nasjonale og internasjonale konkurranser. Var Norges Bondelagskokk i 2009 og har mottatt Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris. Eier og restauratør av Lian Restaurant, samt grunnlegger og gründer bak matformidlingsselskapet LianTunet, Lokalmat på hvermannsens fat. Har vært kokk for RBK, fotballandslaget herrer, håndballandslaget damer med flere.
-
Bjørn-Erik Vangenkokk
Født og oppvokst på en gård i Rissa. Har i en årrekke arbeidet med lokalmat, både som kokk og produsent. Bærekraftig produksjon, videreformidling av håndverk og styrking av lokalt næringsliv har vært viktig. – Jeg er bondens forlengede arm, sier Bjørn Erik. Mottok i 2014 Matomsorgsprisen for sitt arbeid. Arbeider i dag som kjøkkensjef ved Leksvik helsetun. Har satt i gang prosjektet «Fra jord til bord – fra vugge til grav», hvor målet er å styrke mattilbudet til eldre. Bjørn Erik vil vekke sansene til live og gi matglede og matomsorg i form av lokal kvalitetsmat.
-
Brit Meltingprosjektleder
Brit jobber i Oi! Trøndersk Mat og Drikke og er prosjektleder for Trøndersk Matfestival på 10.året. På Trøndersk Matfestival er matkultur og matglede sterkt fremtredende, på hver stand og i hver aktivitet. Brit er født og oppvokst på gårdsbruk i Mosvik, med sau, melkeproduksjon og skogsdrift. Hun har hele livet vært opptatt av matproduksjon og hvor maten kommer fra. Gjennom utdanning og yrkesliv er Brit godt kjent med hele matregion Trøndelag. Hun er opptatt av at flere skal få oppleve lokal mat, både på serveringssted og institusjoner.
-
Andrea Næss
Andrea er fra Trondheim, har en mastergrad i ernæring fra Københavns Universitet, og en videreutdanning i idrettsernæring gjennom den Internasjonale Olympiske Komitè (IOC). Andrea er tidligere toppidrettsutøver med bakgrunn fra håndball. Hun jobber som fagansvarlig for ernæring på Olympiatoppen Midt-Norge og Trondheim Idrettsklinikk, er foredragsholder for organisasjonen Sunn Idrett, og skribent for Privatpraktiserende Fysioterapeuters Forbund. Hun har en bred faglig kompetanse hvor hun til daglig praktiserer ernæringsveiledning for ulike faser i livet. Hennes rolle i Matgledekorpset er å bidra til økt kunnskap om ernæring for eldre, og viktigheten av god eldreomsorg gjennom tallerken.
-
Marit Toverud
-
Erlend Eliassen
-
Anders Johan Pedersen
-
Liv Grete Ekre
-
Heidi Netland Berge
Eg er utdanna kokk og har ein bachelor i hotel- og restaurantleiing. Etter fleire år med spennande jobbar i blant anna Gladmat, TINE, Pizzabakeren og kjøtbutikken Gabbas, har eg dei siste åra vore sjølvstendig næringsdrivande rådgjevar i matprosjekt og utvikling av tilleggsnæringar i landbruket. Eg har gitt ut kokeboka «Bruk alt» som handlar om å nytte ressursane best mogleg, og held kurs og føredrag om dette og andre tema. Eg brenn for dei gode måltida, og meiner det er ein viktig faktor for eit godt liv uansett fase me er i. Er prosjektleiar for Matgledekorpset.
-
Nicole Tandrevold Næsheim
Eg er utdanna klinisk ernæringsfysiolog og jobbar ved Stavanger Universitetssjukehus samt privat som konsulent og på en privat klinikk. Eg har alltid vore spesielt opptatt av førebyggingsarbeid og eldre er ei spesielt utsett gruppe med tanke på underernæring. Eg håper at vi gjennom prosjektet kan bidra med inspirasjon, praktiske kosthaldstips og matglede til heimebuande eldre.
-
Bjørg Odland
Eg er utdanna sjukepleiar. Tilsett hos Fylkesmannen sidan 2017. Jobbar mellom anna med Leve hele livet– reforma. Ho har tidlegare jobba både i kommunehelseteneste og i bedriftshelseteneste.
-
Eli Munkeby Serigstad
Eg er utdanna sivilagronom og har jobba hos Fylkesmannen i 26 år med landbruksretta oppgåver. Mine arbeidsoppgåver strekker seg frå næringsutvikling i tradisjonelt landbruk med spesielt fokus på lokalmat, til forsking og utvikling. Eg jobbar mykje med å legge til rette for utvikling gjennom inspirasjonssamlingar, kursing og andre formar for kompetanseheving.
-
Tore Skarsteinkokk
-
Lina Hanitzklinisk ernærirngsfysiolog
-
Elfrid Håheimdaglig leder
-
Marit Hjortungseniorrådgiver