God helse handler om  god ernæringsstatus, tenner en kan tygge med og å ha så lite “vondter” som mulig i eldre år. De fleste av oss trenger i tillegg å bli involvert, respekter, fellesskap og samvær, mat og måltider som gir gode opplevelser. Vi trenger  Gylne Måltidsøyeblikk.

Landbruks- og matdepartementet har  siden 2015 jobbet for Gylne Måltidsøyeblikk  der matglede, helse og gode måltidsopplevelser for eldre ( på institusjon og hjemmeboende) i dag er i fokus..

Mindre matsvinn, lokale råvarer med “stedegen” smak,  sesongmat og individretting er inkludert.

Matgledekorpsene inspirerer på alle disse områder. Korpsmedlemmene synliggjør sammenhengen mellom gode, ferske  og trygge råvarer – innkjøpsrutiner- matlaging og servering og helse.

Matgledelenken handler om koblinger mellom ulike flinke engasjerte fagfolk,- innen mange fagdisipliner.

* de som produserer eller fanger gode, trygge råvarer,
* de som gjøre maten til kvalitetsprodukter ; som ost, fiskeboller eller pølse
* de som står for innkjøp av de riktige varene;
* kokkene som tilberede smakfull mat; hjemme – restaurant – lokalkjøkken- storkjøkken
* de som servere maten på en god måte
* spisegjesten som har sine ønsker og behov

Hør hvordan matgledekorpsene kan bidra – fra lokalradioen Innlandet

https://matgledekorpset.no/wp-admin/upload.php?item=7411