Matgledekorpset i Møre- og Romsdal
-
Anna Sønslienklinisk ernæringsfysiolog
Anna er nyutdannet klinisk ernæringsfysiolog fra Universitetet i Tromsø.
Hun arbeider u Hustadvika kommune. Hun ønsket å være med i Matgledekorpset fordi hun selv ser hvordan det å inspirere til matglede kan bidra til å forebygge underernæring hos eldre.
Anna gleder seg til å være et del av matgledeteamet i Møre- og Romsdal.
-
Merethe Bolstadkokk
Merethe er opprinnelig fra Mosjøen og utdannet kokk derfra mens lærlingstiden var i Holmenkollen. Hun er kjøkkensjef i Rauma Helsehus der hun daglig lager mat til både hjemmeboende eldre og institusjonsboende spisegjester.
Merethe er opptatt av nærhet til spisegjestene, ferske råvarer og at det skal bli mer fest rundt måltidene.
-
Stian Røsandøkonom og "matvrak"
Stian omtaler seg selv som matvrak, eller matentusiast. Han har bakgrunn fra mange år i reiselivsbransjen der både restaurantdrift og hotellerfaring er inkludert.
Stian er oppriktig interessert i tradisjonsmat og bruker det en del i de spisestedene han er koblet til.
I tillegg til Smia fiskerestaurant er det også «Mætt og Go» lokalmatbutikk, «Spirå» kaffebar og Sommerrestaurant i et naust på Smøla.
-
Olav Jørgensenkokk
Olav har bakgrunn som institusjonskokk. Han har blant annet vært kjøkkensjef i Averøy kommune.
Olav arbeider nå sammen med korpsmedlem Stian på de samme spisesteder og utsalgssteder for kvalitetsmat.
Både Stian og Olav er med i matgledekorpset for å gi noe tilbake til den generasjon som ga dem fantastiske matopplevelser som barn. Maten hos bestemor er viktig både for den som serverte og de som spisegjester.
Målet er at måltidenes skal være høydepunkter på dagen, noe å se fram til også for de som ikke lenger er i stand til å lage den selv.