Ernæringskokker lager mat ved storkjøkken og institusjoner, basert på kunnskap om ernæring, kosthold og helse.

 

Matgledekorpsene møter nesten alltid institusjonskokkene – eller ernæringskokker som det nå heter.

Ernæringskokkene er kokkeutdannet, men de har  i tillegg kunnskaper om tilberedning og servering av spesialkoster, dietter som glutenfri mat eller lactose fri mat.

Matglede og  god  kunnskaper om hvordan lage og servere trygg mat er viktig i yrket.

Vanlige arbeidsoppgaver :

  • lage menyer, som gjerne kan følge årstidene
  • velge ut, kjøpe inn og behandle råvarer
  • tilberede kald og varm mat, både spesialkost, hverdagsmat og selskapsmat
  • vask og renhold av kjøkken

Matgledekorpset.no håper at god kontakt med spisegjestene/beboerne også inngår.

Ofte jobber du tett sammen med kostøkonomerkliniske ernæringsfysiologerhelsefagarbeidere og sykepleiere.

 Les mer på Utdanning.no: Ernæringskokk | Utdanning.no

 

28.2.2022