Nylig ble Geir Pollestad ny Landbruks- og matminister.
Han er dermed ny «hoved-dirigent» for Matgledekorpsene.
Matgledekorpset.no har snakket med ham om matminner og ønskemat
- Minnes oppveksten, og det å spise middag hos farmor.
- Det ble servert tradisjonsrik og norsk mat laget på gamle oppskrifter.
- En onkel har samlet farmors oppskrifter i en bok.
- Kjøttkaker, laksemiddager, sviskegrøt til dessert eksempler på mat han er vokst opp med.
«Lammefrikasse er en favoritt for meg» sier Pollestad. Han ser nesten litt salig ut når han tenker på lammesesongen som snart er der og søndagsmiddag med familien.
- Lammefrikasse slik Matprat.no mener det skal gjøres
- 1 kg grytekjøtt av lam med bein ( sau kan brukes, trenger litt lenger koketid)
- 6 dl vann
- 1,5 ts salt
- 2 stk. persillerot
- 1 stk. purre
- 2 stk. gulrot
- 1 stk. blomkål
- 6 dl kraft fra koking av kjøttet
- 4 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
- 3 ss frisk dill
- 2,5 ss lettrømme
- 1 ss sitronsaft
https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/lammefrikasse/
22.8.2023