Nylig ble Geir Pollestad ny Landbruks- og matminister.

Han er dermed ny «hoved-dirigent» for  Matgledekorpsene.

Geir Pollestad, Senterpartiet, Rogaland

Matgledekorpset.no har snakket med ham om matminner og ønskemat

  • Minnes oppveksten, og det å spise middag hos farmor.
  • Det ble servert tradisjonsrik og norsk mat laget på gamle oppskrifter.
  • En onkel har samlet farmors oppskrifter  i en bok.
  • Kjøttkaker, laksemiddager, sviskegrøt  til dessert  eksempler på mat han er vokst opp med.
    «Lammefrikasse er en favoritt for meg» sier Pollestad. Han ser nesten litt salig ut når han tenker på lammesesongen som snart er der  og søndagsmiddag med familien.
  • Lammefrikasse slik Matprat.no mener det skal gjøres
  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein ( sau kan brukes, trenger litt lenger koketid)
  • 6 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 2 stk. persillerot
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. blomkål
  • 6 dl kraft fra koking av kjøttet
  • 4 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
  • 3 ss frisk dill
  • 2,5 ss lettrømme
  • 1 ss sitronsaft

https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/lammefrikasse/

22.8.2023