Sikre lokal verdiskapning og skape matglede i samme slengen
Innlandets innkjøpere av mat og drikke og kjøkkenledere har nylig diskutert hvordan mer lokale leverandører kan bidra til matglede og økt lokal verdiskapning.
- Bare hver femte grønnsak i offentlig innkjøp er norsk ifølge NIBIO (Norsk institutt for bioøkonomi). Rom for forbedringer altså.
- Det er lett å la seg inspirere av Agder fylkes mål om 50% av matinnkjøpet skal være fra egen region innen 2025.
- Oppdal kommunes innkjøpsstrategi vil bidra til markedsutvikling og mer innkjøp fra lokale leverandører.
Slik at kommunene din gjøre det:
Vedta kommunal strategi for innkjøp
Være nøye med valg av kriterium for vurdering av anbud
Være åpne for mer fleksible rammeavtaler.
Ønsker du flere detaljer om saken?
Se Statsforvalteren i Innlandets Facebook-side
Se nettsiden til Distrikstsenteret. Matnettverket Gudbrandsdalsmat