Det Arktiske Matgledekorpset skal formidle kunnskap om matglede for eldre til ansatte ved eldreinstitusjoner gjennom sin kompetanse om:
- Nordnorsk matkultur
- Samisk matkultur
- Kvensk matkultur
- Hva eldre vil og bør spise
- Hvordan kan man konsistenstilpasse noe av den gode tradisjonsmaten
- Hvordan kan man optimalisere det som allerede er
- Viktigheten av å kjenne til pasientens ernæringsstatus
- Etikk, estetikk og moralsk ansvar
- Innkjøpsordninger, hvilke muligheter og begrensninger innebærer det
- Hvordan kan man endre de små tingene
- Fargevalg for å få ting til å se godt ut
- Små triks som alle kan gjøre
- Fokusere på selve opplevelsen helt til maten er ferdig spist
Kristine Gaup Gronmo, Kristine.Gaup.Gronmo@karasjok.kommune.no
Astrid Regine Nasslender , info@hoestmat.no
Nina Lorentsen nina@lorentsenkunnskap.no
Asbjørn Sandøy – kromkaka@gmail.com
Ingvild Hansen, ernæringsfysiolog , Ingvild.Hansen.Ivan@tromso.kommune.no