Resten av lammekjøttet fra frikasseen skal bli til høstens aller beste middag, tradisjonsrik fårikål. Er det mer enn du regner med å kunne spise selv, er det sikkert en venn eller nabo som med glede kommer å deler denne middagen med deg.

1 skive lammekjøtt fra låret

300 g hodekål

1 ½ ts salt

1 ts hel svart pepper

  1. 3 dl vann

Del kjøttet i to eller tre. Skjær ut den harde midtstilken på kålen, og skjær den i båter.

Legg kjøtt og kål lagvis i kokekaret, dryss på salt og pepper og hell på vann. Kok opp under lokk, skru ned varmen og la retten småkoke til alt er mørt, 30—45 minutter.

Server rykende varm med poteter og et lett dryss persille.

Tips  Liker du ikke å få de hele pepperkornene på tallerkenen når du spiser, legg dem f eks i et teegg, som du legger godt ned mellom kjøtt og kål.

[dss-hidden]