LETTSALTET TORSK MED STUEDE GULRØTTER
150 g lettsaltet torsk
Stuede gulrøtter:
1 stor gulrot
¾ dl vann
¾ dl fløte
1 toppet ss hvetemel
salt, pepper
dill eller annet grønt
Start med stuingen. Skrell og skjær gulroten i jevne terninger. Kok dem i vannet til de er nesten møre.
Visp sammen fløte og mel og rør jevningen i gulrøttene (med vannet). Kok stuingen på svak varme i 2—3 minutter. Smak til med salt og pepper. Server med dill eller annet grønt på toppen.
Kok opp vann til fisken. Legg i fisken og la den trekke i 5—7 minutter, til den er akkurat gjennomkokt. Tiden varierer med tykkelsen på fiskestykket.
Anrett fisken på varm tallerken med gulrotstuingen og kokte poteter.
Tips: Varier med stuing av andre grønnsaker, f eks spinat, persillerot, kålrot.