I 2013 og 2014 arrangerte Landbruks- og matdepartementet og Kokkelandslaget inspirasjonsdager om mat for eldre. Både kokker og helsepersonell var engasjerte deltagere.

Matgledekorpset.no vil løfte fram noen av de oppskriftene og mattipsene våre beste kokker delte med ansatte på syke- og aldershjem.

Hvit Bønnesuppe ( glutenfri) 

200 g hvite bønner – legges i vann ett døgn

3 hvitløksbåter

1 gulrot

100 g stangselleri

100 g fennikel

2 sjalottløk

1/2 purre

persille, laurbær eventuelt timian

1,5 – 2 l kyllingkraft/vann

4 dl H-Melk/fløte

Finhakk grønnsakene og fres i kjele ha i kryddergrønt. Tilsett bønnene. Tilsett kraft/vann og kok i 40-45 minutter før det hele kjøres i en blender/stavmikser. Tilsett melk, salt og pepper og gjerne litt sitron.

Suppen servers med valg av brødkrutonger, pesto, kjøttboller, ristede gresskarkjerner eller pepperrotrømme. Godt brød eller flatbrød er det mange som liker.

7.4.2022