Mat må en ha.

Trygg mat med både god smak, riktig konsistens men også skal den inneholde nok næringsstoffer som vitaminer og mineraler.

 

  • Nye referanseverdier for akseptabelt inntak  er kommet fra Helsedirektoratet.
  • Syv nye stoffer er kommet på listen bla vitamin K,  mangan, fluor og kolin.
  • For ni stoffer er den anbefalte mengden mer enn 20% høyere enn sist tallene ble justert
  • (vitamin E, B6, folat, B12, vitamin C, kalsium, tiamin, sink og selen).

 

Noe spesielt nytt for næringsstoffanbefalinger for befolkningsgruppen over 70 år?

Anbefalt mengde protein /kilo kroppsvekt er det samme som for gruppen mellom 50 – 70 år.

Mer detaljert informasjon finnes på Helsedirektoratets hjemmeside.

https://www.helsedirektoratet.no/rapporter/referanseverdier-for-energi-og-naeringsstoffer

 

23.11.2023