Med kokk Heidi Netland Berge og klinisk ernæringsfysiolog Nicole Næsheim i spissen har Matgledekorpset samarbeidet med tre kommuner i Rogaland.
Resultatet av arbeidet:
- Samarbeidsavtaler med Bjerkreim, Hå, Time og Klepp kommuner inngått
- Ordførere/Rådmenn/Kommunaldirektør engasjerte seg alle steder
- Matkurs for drøyt 200 deltagere arrangert (færre enn målsettingen pga koronarestriksjoner)
- 18 oppskrifts/inspirasjonsfilmer laget ( 9 lange og 9 korte)
- Tre filmsnutter fra matsamlingene laget
- Brosjyrer med oppskrifter utviklet og delt via flere plattformer
- Kursevaluering viser stor nytteverdi, gode brukertips og god læring ( men også at kursene passer bedre for 65 + enn 85 +).
- Samarbeid med næringslivet var vanskelig pga pandemien men at produktutvikling av god og sunn mat tilpasset eldre vil ha et marked. Matgledekorpset er behjelpelig for videre arbeid.
- Bruk av lokale råvarer og retter og fokus på mindre matssvinn ble vektlagt i valg av oppskrifter
- Ang kunnskapsdeling: 130 lisenser til e- læringskurs gitt, webina om mat og ernæring gjennomført i 2021
- Matgledekorpsets intensjon og arbeidsområde delt på USHT Rogaland, fagdag om ernæring (rundt 390 strømmet dette).
- Kostnadene for prosjektet: LMD 330 000 kr, Leve Hele livet 206 000 kr, egeninnsats hos Statsforvalteren Rogaland, 300 000 kr)
- Samarbeidskommunene har bidratt med betydelig egeninnsats i tillegg til at frivillige organisasjoner har vært involvert.
Matgledekorpset.no er kjent med at mange kommuner i Rogaland ønsker besøk av/kontakt med Matgledekorpset.