Matgledekorpset gir veiledning innen:

  • Hygge og trivsel rundt måltider
  • Brukerinvolvering og bevissthet rundt valg av råvarer og retter
  • Kosthold og ernæring
  • Matfaglig – måltider og menyer
  • Organisasjonsfaglig – samarbeid og ledelse

Matgledekorpsene har:

  • Bred faglig kompetanse – flest kokker
  • Erfaring med organisasjon og ledelse
  • Ernæringsfaglig kompetanse
  • Høy faglig integritet og er dyktige
  • God samarbeidsevne og lyst til å nå mål
  • «Øyehøydeperspektiv»

Matgledekorpset vil:

  • Øke forståelsen for hvordan god mat- og måltidsglede gir helse og trivsel
  • Bidra til økt innsikt i hvordan matsvinn kan reduseres og innkjøp av lokalmat
  • Fokusere på hvordan tilpasse matservering til den enkeltes ønsker og behov
  • Lage møteplasser og diskusjonsforum om:
    – innkjøp av mat og bruk av matvarer
    – måltidshygge, menyutvikling og oppgavefordeling internt.
    – finne fram til felles mål og mulighetsrom som gir matglede som resultat.

Slik arbeider Matgledekorpsene:

  • Statsforvalteren er kontakten til de regionale Matgledekorpsene
  • Hvilke kommuner og/eller institusjoner som samarbeider med Matgledekorpsene plukkes ut etter både «lyst og behov» prinsippet.
  • Tidspunkt og besøksplan utvikles
  • Deltagere fra ordfører til pleie- og kjøkkenassistenter
  • Sammen utvikles oppfølgingspunkter
  • Endringene vises ved bilder, intervjuer, filmsnutter og dokumenter
  • Oppfølgingsbesøk ved behov
  • Kurs og møter på forespørsel

Flytskjema for arbeidet med Matgledekorpset

Hvor er Matgledekorpsene?

I 2020 er det opprettet Matgledekorps i Trøndelag, Innlandet, Vestfold og Telemark, Rogaland og Oslo og Viken.

Korpsene koordineres av Statsforvalterembetet regionalt