Hva er Matgledekorpset?
Matgledekorpset gir veiledning innen:
- Hygge og trivsel rundt måltider
- Brukerinvolvering og bevissthet rundt valg av råvarer og retter
- Kosthold og ernæring
- Matfaglig – måltider og menyer
- Organisasjonsfaglig – samarbeid og ledelse
Matgledekorpsene har:
- Bred faglig kompetanse – flest kokker
- Erfaring med organisasjon og ledelse
- Ernæringsfaglig kompetanse
- Høy faglig integritet og er dyktige
- God samarbeidsevne og lyst til å nå mål
- «Øyehøydeperspektiv»
Matgledekorpset vil:
- Øke forståelsen for hvordan god mat- og måltidsglede gir helse og trivsel
- Bidra til økt innsikt i hvordan matsvinn kan reduseres og innkjøp av lokalmat
- Fokusere på hvordan tilpasse matservering til den enkeltes ønsker og behov
- Lage møteplasser og diskusjonsforum om:
– innkjøp av mat og bruk av matvarer
– måltidshygge, menyutvikling og oppgavefordeling internt.
– finne fram til felles mål og mulighetsrom som gir matglede som resultat.
Slik arbeider Matgledekorpsene:
- Statsforvalteren er kontakten til de regionale Matgledekorpsene
- Hvilke kommuner og/eller institusjoner som samarbeider med Matgledekorpsene plukkes ut etter både «lyst og behov» prinsippet.
- Tidspunkt og besøksplan utvikles
- Deltagere fra ordfører til pleie- og kjøkkenassistenter
- Sammen utvikles oppfølgingspunkter
- Endringene vises ved bilder, intervjuer, filmsnutter og dokumenter
- Oppfølgingsbesøk ved behov
- Kurs og møter på forespørsel
Flytskjema for arbeidet med Matgledekorpset
Hvor er Matgledekorpsene?
I 2020 er det opprettet Matgledekorps i Trøndelag, Innlandet, Vestfold og Telemark, Rogaland og Oslo og Viken.