Dette var Matgledekorpset i Trøndelag
Trøndelag korpset består av to kokker som begge har evnen til å engasjere om og med mat, en ernæringsfysiolog med idrettskompetanse og en prosjektleder som kan alt om trønders mat og drikke.
Kontakt:
-
Inge Johnsen
Gikk og sparka småstein i fjæra på Fosen. Har fag- og svennebrev som kokk og konditor. Deltatt på junior- og seniorlandslaget for kokker med flere nasjonale og internasjonale konkurranser. Var Norges Bondelagskokk i 2009 og har mottatt Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris. Eier og restauratør av Lian Restaurant, samt grunnlegger og gründer bak matformidlingsselskapet LianTunet, Lokalmat på hvermannsens fat. Har vært kokk for RBK, fotballandslaget herrer, håndballandslaget damer med flere.
-
Bjørn Erik Vangen
Født og oppvokst på en gård i Rissa. Har i en årrekke arbeidet med lokalmat, både som kokk og produsent. Bærekraftig produksjon, videreformidling av håndverk og styrking av lokalt næringsliv har vært viktig. – Jeg er bondens forlengede arm, sier Bjørn Erik. Mottok i 2014 Matomsorgsprisen for sitt arbeid. Arbeider i dag som kjøkkensjef ved Leksvik helsetun. Har satt i gang prosjektet «Fra jord til bord – fra vugge til grav», hvor målet er å styrke mattilbudet til eldre. Bjørn Erik vil vekke sansene til live og gi matglede og matomsorg i form av lokal kvalitetsmat.
-
Andrea Næss
Andrea er fra Trondheim, har en mastergrad i ernæring fra Københavns Universitet, og en videreutdanning i idrettsernæring gjennom den Internasjonale Olympiske Komitè (IOC). Andrea er tidligere toppidrettsutøver med bakgrunn fra håndball. Hun jobber som fagansvarlig for ernæring på Olympiatoppen Midt-Norge og Trondheim Idrettsklinikk, er foredragsholder for organisasjonen Sunn Idrett, og skribent for Privatpraktiserende Fysioterapeuters Forbund. Hun har en bred faglig kompetanse hvor hun til daglig praktiserer ernæringsveiledning for ulike faser i livet. Hennes rolle i Matgledekorpset er å bidra til økt kunnskap om ernæring for eldre, og viktigheten av god eldreomsorg gjennom tallerken.
-
Britt Melting
Brit jobber i Oi! Trøndersk Mat og Drikke og er prosjektleder for Trøndersk Matfestival på 10.året. På Trøndersk Matfestival er matkultur og matglede sterkt fremtredende, på hver stand og i hver aktivitet. Brit er født og oppvokst på gårdsbruk i Mosvik, med sau, melkeproduksjon og skogsdrift. Hun har hele livet vært opptatt av matproduksjon og hvor maten kommer fra. Gjennom utdanning og yrkesliv er Brit godt kjent med hele matregion Trøndelag. Hun er opptatt av at flere skal få oppleve lokal mat, både på serveringssted og institusjoner.
Nyheter fra Trøndelag
-
Nysgjerrig på Matgledekorpset?
Filmsnutt og brosjyre lanseres i dag
-
Nytt Matgledekorps i Trøndelag
Det er nå etablert et nytt matgledekorps i Trøndelag, som med sine seks medlemmer skal gi inspirasjon, ideer og praktiske ...
-
H.K.H Kronprins Haakon møter Matgledekorpsets Bjørn- Erik Vangen
Matglede for eldre tar nye høyder. Trønderkorpsets kokk Bjørn- Erik Vangen, kjøkkensjef på Leksvik helsetun , laget 19. oktober, mat ...
-
Om «Mainn og Mat» – for hjemmeboende i Trondheim
Trondheim kommune tilbyr generasjonsmøter med mat på programmet. Det inkluderer matlaging, turer med mat, foredrag om mat og samtaler om ...
-
Resultater fra pilotprosjektene i Trøndelag og Innlandet 2019
Praktiske endringer Innkjøp av servise med farget kant Anskaffelse av heve/senkebord bedre tilpasset rullestolbrukere – gir økt måltidsglede Innføring av ...