Aktuelle saker om bærekraftig mat og måltider
-
Om bruk av lokale råvarer i sesongen på institusjon
Kjøkkensjef Gunvor Sunde fra Gloppen forteller om deres erfaringer med bruk lokala råvarer i sesongen på institusjon. Hennes oppskrift på …
-
Fra anbud til lokalmat på tallerkenen
Drammen kommune ønsker mer lokalmat til sine kjøkken bla på institusjoner. Matglederkorpset.no følger saken fra start til mål. Hvordan kobles …
-
Intervju med Espen Sætha 27.08.2020 – om matsvinn
Intervju med Espen Sætha, Gylne Måltidsvinner i 2016.
-
Egne muligheter
I hverdagen kan vi alle bidra til bedre å ta i bruk- og utnytte matressursene på en god måte. Maten …
-
Offentlig innkjøp av mat i Agder
Offentlige Fellesinnkjøp på Agder (OFA) er et organ for felles innkjøpstjenester og inngåelse av rammekontrakter. De bistår med veiledning, rådgivning …
-
Matgledelenken – alt henger sammen med mat
God helse handler om god ernæringsstatus, tenner en kan tygge med og å ha så lite «vondter» som mulig i …
-
Matvett om matsvinn
Matvett er mat- og serveringsbransjens selskap for å forebygge og redusere matsvinn og samarbeider på vegne av bransjen med myndigheter …
-
Debio
Debio er garantisten for at varer merket med våre godkjenningsmerker er produsert på en økologisk og bærekraftig måte. Les mer …
-
Matvalget
Matvalget er en ideell veiledningstjeneste uten økonomiske særinteresser. Matvalget jobber på generelt grunnlag for å fremme et mer bærekraftig matsystem. …
-
Veileder om forebygging og reduksjon av matsvinn
DIFIs veileder om hvordan lage en plan for å forebygge og redusere matsvinn. For offentlige virksomheter som drifter eget kjøkken …