Hopp til innhold
Matgledekorpset
Matgledekorpset
  • Hjem
  • Alle aktuelle saker
  • Mot en bedre matpolitikk
    • Mot en bedre matpolitikk
    • Matgledekorpsets resultater
    • Helse og ernæring
    • Bærekraftig mat og måltider
  • Inspirasjon
    • Inspirasjon
    • Oppskrifter – matkultur – måltidsglede
    • "Mat- og måltidsglede" e-læringskurs
    • Matglede og matkultur
    • Fra forskning og frivillighet
  • Om Matgledekorpset
  • Regionale Matgledekorps 2022
    • Regionale Matgledekorps 2022
    • Matgledekorpset i Møre- og Romsdal
    • Dette var matgledekorpset i Oslo og Viken
    • Matgledekorpset i Vestland
    • Matgledekorpset i Vestfold og Telemark
    • Dette var Matgledekorpset Vestfold og Telemark
    • Dette var Matgledekorpset i Rogaland
    • Dette var Matgledekorpset i Trøndelag
    • Matgledekorpset Innlandet bestod av:
Du er her:HjemHelse og ernæring

Helse og ernæring

Helse og ernæring

LMD
Foto: LMD
  • Koronasituasjonen og eldre

    Koronavirus – sårbare grupper   Pandemien vi er i er ekstra belastende for sårbare gruppe – som eldre på sykehjem, ...

  • https://www.fhi.no/
    Foto: https://www.fhi.no/

    Matgledelenken – alt henger sammen med mat

    God helse handler om  god ernæringsstatus, tenner en kan tygge med og å ha så lite «vondter» som mulig i ...

  • Matnasjonen Norge

    Her er en lenke til Regjeringens strategi for Matnasjonen Norge. Strategien samler og synliggjør koblinger mellom næringspolitikken på matområdet og ...

  • Planer og strategier med mål om bedre ernæring

    Nasjonal Handlingsplan for bedre kosthold (2017-2021) Syv departementer står bak Kostholdshandlingsplanen. For å endre befolkningens kosthold må det være en ...

  • Kosthåndboka – godt for mange

    Kosthåndboka er den viktigste veilederen om mat, ernæring og helse for ansatte på som jobber med mat og måltider i ...

Saker om helse og ernæring

  • Konsistenstilpasset mat – oppskrifter tilgjengelig

    Vitalernæring har utviklet en rekke oppskrifter til bruk for kokker som lager konsistenstilpasset mat. Oppskriftene er i overensstemmelse med Kosthåndbokas ...

  • Betydningen av samspill mellom mat og pleie

    Kjersti Berge Evensen (41) er psykologspesialist og forsker. I sitt Dr gradsarbeid på UiS i 2019 fant hun følgende: Helsepersonell ...

  • Espen Sæthas grove brød med rester av råkost

    12-14 brød (1,5 l former)

  • Ny studie om matinntak og ensomhet

    Kai Victor Hansen

  • Folkehelseinstituttet: Fakta om koronaviruset SARS-CoV-2 og sjukdommen covid-19

    Faktastoff om koronavirus og helse https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

  • Hyggeprat, skjørost, sprit på bordet og nok avstand

    Tylldal Bygdekvinnelag og Vevstua finner løsninger i Tynset

  • Inspirasjonsfilm: enkle grep kan skape sunne og enkle retter og mellommåltid

    Matgledekorpset i Vestfold og Telemark har laget en inspirasjonsfilm om hvor enkelt det er å  lage gode og sunne retter. ...

  • Så enkelte å lage konsistenstilpasset mat

    Det var ikke store investeringer som skulle til for at sykehjemmet kunne gå fra most mat til formkost. En ny ...

  • Studie om kobling mellom matinntak og tallerkendekor

    Kai Victor Hansen

  • Tips til småspiste:

    – Gode brødmåltider gir matlyst det også, sier Hanne Lessner Tips til småspiste:

Bunntekst

Ansvarlig nettredaktør

Stine Sem
Landbruks- og matdepartementet
matgledekorpset@lmd.dep.no

Personvernerklæring