Hopp til innhold
Matgledekorpset
Matgledekorpset
  • Hjem
  • Alle aktuelle saker
  • Mot en bedre matpolitikk
    • Mot en bedre matpolitikk
    • Matgledekorpsets resultater
    • Helse og ernæring
    • Bærekraftig mat og måltider
  • Inspirasjon
    • Inspirasjon
    • Oppskrifter – matkultur – måltidsglede
    • Matglede og matkultur
    • Fra forskning og frivillighet
  • Om Matgledekorpset
  • Regionale Matgledekorps
    • Regionale Matgledekorps
    • Matgledekorpset i Rogaland
    • Matgledekorpset i Trøndelag
    • Matgledekorpset i Innlandet
    • Matgledekorpset i Vestfold og Telemark
    • Matgledekorpset i Oslo og Viken
  • Få besøk av Matgledekorpset
Du er her:HjemAktuelle saker fra forskning og frivillighet

Aktuelle saker fra forskning og frivillighet

  • Frivilligsentraler gir matglede til mange pensjonister

    Skrevet av toneholthesvensen, 5. oktober 2020

    I Arendal serverer Frivilligsentralen varm mat 3 ganger i uken. For pensjonistene er dette et kjærkomment tilbud i hverdagen. På …

  • Frivillig måltidsvenn i Borre – modell for andre?

    Skrevet av stinesem, 30. september 2020

    Befolkningen blir stadig eldre. Statistisk sentralbyrå, SSB mener at det vil være nærmere en halv millioner over 80 år om …

  • Frivilligheten skal med

    Skrevet av stinesem, 1. september 2020

    Frivillighet er en grunnleggende del av menneskenes liv og virke. Man kan hevde at frivilligheten er en forutsetning for et …

  • Ny studie om matinntak og ensomhet

    Skrevet av henrikholgersen, 1. september 2020

    Kai Victor Hansen

  • Studie om kobling mellom matinntak og tallerkendekor

    Skrevet av henrikholgersen, 1. september 2020

    Kai Victor Hansen

  • A two-way monologue ( 2018)

    Skrevet av henrikholgersen, 1. september 2020

    Kjersti Berge Evensen

  • Planer og strategier med mål om bedre ernæring

    Skrevet av stinesem, 31. august 2020

    Nasjonal Handlingsplan for bedre kosthold (2017-2021) Syv departementer står bak Kostholdshandlingsplanen. For å endre befolkningens kosthold må det være en …

  • FAO om matsvinn

    Skrevet av henrikholgersen, 31. august 2020

    FAO utarbeider retningslinjer for å redusere mat-tap og matsvinn. En egen  arbeidsgruppe sarbeider med globale retningslinjer for å redusere mat-tap …

  • Nofima rapport 30-2020

    Skrevet av henrikholgersen, 31. august 2020

    Mathverdagen for den hjemmeboende eldre i 2030. En brukersentrert tilnærming for å skape et mulighetsrom.      

  • FAO om matsvinn

    Skrevet av henrikholgersen, 31. august 2020

    FAO utarbeider retningslinjer for å redusere mat-tap og matsvinn. FAO har satt ned en arbeidsgruppe som skal sluttføre arbeidet med …

Side 1 av 2
12
Neste

Bunntekst

LMD logo

Ansvarlig redaktør

Stine Sem
Landbruks- og matdepartementet
matgledekorpset@lmd.dep.no

Personvernerklæring