Aktuelle saker
-
Mindre lårhalsbrudd med mer melkeprodukter ?
At et glass melk er en naturlig smakfull pakke med næringsstoffer er det mange som vet. Det er mange grunner …
-
Spesialkost med tradisjonell smak
Opplæringskontoret for hotell og restaurantfag løfter tradisjonell spesialkost. Dette kurset er et praktisk kurs. Tema for kurset er hvordan du …
-
Innkjøpere og kokker møtes om lokalmat i offentlige kantiner
Sikre lokal verdiskapning og skape matglede i samme slengen Innlandets innkjøpere av mat og drikke og kjøkkenledere har nylig diskutert …
-
Underernæring i et samfunnsperspektiv – tips om hva du kan gjøre selv
Omtrent 114 000 personer har sykdom relatert til underernæring Kostnadene for dette er estimert til drøyt 31 milliarder kroner ( …
-
Hvordan er det med de kostrådene igjen?
Kostråd – Helsenorge
-
Selvplukket sopp som mat-gave på institusjoner
Det er både mulig og hyggelig om soppelskere gir bort sikker sopp til eldre på sykehjem, beboere tilknyttet omsorgsboliger eller …
-
Velkommen til Benght Hanssen – Arktisk matgledekorps
Benght er: Kokk, slakter, pølsemaker, kjøttskjærer, butikkslakter og lærer Benght har erfaring fra: Kjøttindustri og fiskeindustrien. Stuert. Skoleverket (både mat- …
-
Geir Pollestad om matminner og yndlingsrett
Nylig ble Geir Pollestad ny Landbruks- og matminister. Han er dermed ny «hoved-dirigent» for Matgledekorpsene. Matgledekorpset.no har snakket med ham …
-
Mat for eldre (igjen) et tema under Arendals-uka
Under Arendals-uka diskuteres mange av de stor samfunnsutfordringene. Der kan politiske motstandere møte publikum og hverandre. Det kommer mange innspill …
-
Kobling matglede og livsgnist
Matlaging er både en aktivitet, kultur, glede og nødvendig for opprettholdelse av både kropp og sinn sier Kristine Gaup Grønmo …