Aktuelle saker om bærekraftig mat og måltider
- 
			
		Arbeidsglede og mindre matsvinn på matgledekursErlend Eliassen, matgledekorpsmedlem fra Vestfold og Telemark korpset, løfter betydningen av god kommunikasjon mellom de som lager maten og sluttbrukeren. … 
- 
			
		Samefolkets dag – blodpannekaker på menyenHelst reinsblod 
- 
			
		Min mat – mitt valg eller ?Offentlig anskaffelser av mat til institusjoner 
- 
			
		En okseskrott på benken – blir matglede, mindre matsvinn og penger spartFosen gjør det igjen. I sommer arrangerte de Matfestival med lokalmat for institusjonsbeboere ( se egen sak). Nå har de … 
- 
			
		Lokalmat i Drammen – kapittel 2Drammen kommune har fått henvendelser fra ulike matprodusenter om mulig leveranse til kommunen. Det er både frukt- og grøntprodusenter, og … 
- 
			
		Bærum kommune og deres arbeid mot matvinn på institusjonerMatgledekorpset arbeider for å øke bevisstheten om matsvinn. Vi deler erfaringer og eksempler. Se hvordan Bærum kommune vil gjøre det: 
- 
			
		Bruk -hele – dyret oppskrift konkurranseNorges Bygdekvinnelag oppfordrer alle til å lære seg å bruk alle stykningsdeler av kjøttproduserende dyr. Slik det var vanlig å … 
- 
			
		Mindre matsvinn – Bærum kommuneBærum Kommune i Oslo og Viken, ønsker å redusere matasvinnet sitt med 20 %. Fire institusjoner er i gang med … 
- 
			
		Regjeringen tester gammel mat – kan de kan duI forbindelse med Matsvinndagen 29.9 arrangerte statsråd Olaug Bollestad en test av smaken på «gammel» mat. Ikke lett å smake … 
- 
			
		Mindre matsvinn på institusjon – kan Sandefjord kan viGratulerer til Sandefjord kommune som har nesten halvert matsvinn på institusjonene sine. Ved hjelp av tips og råd fra Østfoldforskere, … 
