Aktuelle saker om bærekraftig mat og måltider
-
Arbeidsglede og mindre matsvinn på matgledekurs
Erlend Eliassen, matgledekorpsmedlem fra Vestfold og Telemark korpset, løfter betydningen av god kommunikasjon mellom de som lager maten og sluttbrukeren. …
-
Samefolkets dag – blodpannekaker på menyen
Helst reinsblod
-
Min mat – mitt valg eller ?
Offentlig anskaffelser av mat til institusjoner
-
En okseskrott på benken – blir matglede, mindre matsvinn og penger spart
Fosen gjør det igjen. I sommer arrangerte de Matfestival med lokalmat for institusjonsbeboere ( se egen sak). Nå har de …
-
Lokalmat i Drammen – kapittel 2
Drammen kommune har fått henvendelser fra ulike matprodusenter om mulig leveranse til kommunen. Det er både frukt- og grøntprodusenter, og …
-
Bærum kommune og deres arbeid mot matvinn på institusjoner
Matgledekorpset arbeider for å øke bevisstheten om matsvinn. Vi deler erfaringer og eksempler. Se hvordan Bærum kommune vil gjøre det:
-
Bruk -hele – dyret oppskrift konkurranse
Norges Bygdekvinnelag oppfordrer alle til å lære seg å bruk alle stykningsdeler av kjøttproduserende dyr. Slik det var vanlig å …
-
Mindre matsvinn – Bærum kommune
Bærum Kommune i Oslo og Viken, ønsker å redusere matasvinnet sitt med 20 %. Fire institusjoner er i gang med …
-
Regjeringen tester gammel mat – kan de kan du
I forbindelse med Matsvinndagen 29.9 arrangerte statsråd Olaug Bollestad en test av smaken på «gammel» mat. Ikke lett å smake …
-
Mindre matsvinn på institusjon – kan Sandefjord kan vi
Gratulerer til Sandefjord kommune som har nesten halvert matsvinn på institusjonene sine. Ved hjelp av tips og råd fra Østfoldforskere, …