Hopp til innhold
Matgledekorpset
Matgledekorpset
  • Hjem
  • Alle aktuelle saker
  • Mot en bedre matpolitikk
    • Mot en bedre matpolitikk
    • Matgledekorpsets resultater
    • Helse og ernæring
    • Bærekraftig mat og måltider
  • Inspirasjon
    • Inspirasjon
    • Oppskrifter – matkultur – måltidsglede
    • "Mat- og måltidsglede" e-læringskurs
    • Matglede og matkultur
    • Fra forskning og frivillighet
  • Om Matgledekorpset
  • Regionale Matgledekorps 2022
    • Regionale Matgledekorps 2022
    • Matgledekorpset i Møre- og Romsdal
    • Dette var matgledekorpset i Oslo og Viken
    • Matgledekorpset i Vestland
    • Matgledekorpset i Vestfold og Telemark
    • Dette var Matgledekorpset Vestfold og Telemark
    • Dette var Matgledekorpset i Rogaland
    • Dette var Matgledekorpset i Trøndelag
    • Matgledekorpset Innlandet bestod av:
Du er her:HjemAktuelle saker om bærekraftig mat og måltider

Aktuelle saker om bærekraftig mat og måltider

  • Arbeidsglede og mindre matsvinn på matgledekurs

    Erlend Eliassen, matgledekorpsmedlem fra Vestfold og Telemark korpset, løfter betydningen av god kommunikasjon mellom de som lager maten og sluttbrukeren. …

  • Samefolkets dag – blodpannekaker på menyen

    Helst reinsblod

  • Min mat – mitt valg eller ?

    Offentlig anskaffelser av mat til institusjoner

  • En okseskrott på benken – blir matglede, mindre matsvinn og penger spart

    Fosen gjør det igjen. I sommer arrangerte de Matfestival med lokalmat for institusjonsbeboere ( se egen sak). Nå har de …

  • Lokalmat i Drammen – kapittel 2

    Drammen kommune har fått henvendelser fra ulike matprodusenter om mulig leveranse til kommunen. Det er både frukt- og grøntprodusenter, og …

  • Bærum kommune og deres arbeid mot matvinn på institusjoner

    Matgledekorpset arbeider for å øke bevisstheten om matsvinn. Vi deler erfaringer og eksempler. Se hvordan Bærum kommune vil gjøre det:

  • Bruk -hele – dyret oppskrift konkurranse

    Norges Bygdekvinnelag oppfordrer alle til å lære seg å bruk alle stykningsdeler av kjøttproduserende dyr. Slik det var vanlig å …

  • Mindre matsvinn – Bærum kommune

    Bærum Kommune i Oslo og Viken, ønsker å redusere matasvinnet sitt med 20 %. Fire institusjoner er i gang med …

  • Regjeringen tester gammel mat – kan de kan du

    I forbindelse med Matsvinndagen 29.9 arrangerte statsråd Olaug Bollestad en test av smaken på «gammel» mat. Ikke lett å smake …

  • Mindre matsvinn på institusjon – kan Sandefjord kan vi

    Gratulerer til Sandefjord kommune som har nesten halvert matsvinn på institusjonene sine. Ved hjelp av tips og råd fra Østfoldforskere, …

Side 1 av 3
123
Neste

Bunntekst

Ansvarlig nettredaktør

Stine Sem
Landbruks- og matdepartementet
matgledekorpset@lmd.dep.no

Personvernerklæring