Aktuelle saker
Bacalao er god og varmende vinter vintermat laget på klippfisk. Et godt alternativ å lage det med lettsaltet torsk - da sparer du tid på å vanne ut klippfisken og porsjonen kan enkelt tilpasses en person. Tante Aase lager denne enkle bacalaovarianten til middag - og restene blir til en god tomatsuppe senere i uken.
-
Bacalao i dag blir tomatsuppe i morgen
Bacalao er god og varmende vinter vintermat laget på klippfisk. Et godt alternativ å lage det med lettsaltet torsk – …
-
Vinnere av Matgledekorps-samarbeid i Oslo og Viken i 2021 er:
Ut fra en skriftlig søknad og samtaler med Statsforvalteren ( tidligere Fylkesmannen) er det nå klart hvilke institusjoner Matgledekorpset i …
-
Julens rester blir Brennende kjærlighet
Det er mange som har litt rester igjen efter jul – skinke, julepølse, medisterkaker eller andre kjøttrester. Det blir det …
-
Nytt år – nye middagstips fra tante Aase
Julen er over og med den mye tradisjonell julemat på tallerkenen for mange. Da smaker det godt med enkle, lettlagde …
-
Matgledekorps i Oslo og Viken endelig i gang
Matgledekorpset i Oslo og Viken arrangerte et oppstartskurs for interesserte kommuner og institusjoner til satsingen på mer matglede på institusjoner …
-
En forsmak av jul på tallerkenen
Medisterkaker hører for mange julen til – tante Aase lager middag i adventstiden med nystekte medisterkaker og rødkål. Du kan …
-
Matgledekorpset i Rogaland går til filmen
Matgledekorpset i Rogaland vil inspirere de eldre som bor hjemme med tips og råd for å pimpe opp maten slik …
-
Første søndag i advent – lutefisk til to
Lutefisk er kultur og tradisjon for mange i tiden før jul. Fisken selges over hele landet og tilbehøret varierer. Tante …
-
Honningkake og enkel kveldsmat
Honningkaken til jul lager tante Aase nå. Enkel å lage, rik på smak, perfekt til julens kaffeslabberas. Og når kaken …
-
Om «Mainn og Mat» – for hjemmeboende i Trondheim
Trondheim kommune tilbyr generasjonsmøter med mat på programmet. Det inkluderer matlaging, turer med mat, foredrag om mat og samtaler om …