Fra forskning og frivillighet
Matglede, måltidshygge, ernæring, brukerinvolvering, helse og bærekraft oppnås ved å kombinere ny kunnskap med praktiske endringer – sammen
- Forskning gir ny kunnskap og skaper ideer
- Frivilligheten bidrar konkret og praktisk
- Kommunale eksempler gir endringslyst
Saker fra frivilligheten
-
Idretts-seniorer fra Hamar vil være matgledeambassadører
Prosjektleder for Matgledekorpset i Innlandet, Turid Wijusveen Olsen, møtte nylig rundt 40 engasjerte eldre mannfolk fra Hamartraktene. De fikk lære ...
-
Ny podcast – matglede gjennom øret
Nå kan du lære om mat, helse og måltidsglede for eldre gjennom øret. Statsforvalteren Vestland samarbeider med bl.a. Senter for ...
-
Frivilligheten skal med
Frivillighet er en grunnleggende del av menneskenes liv og virke. Man kan hevde at frivilligheten er en forutsetning for et ...
-
Frivillig måltidsvenn i Borre – modell for andre?
Befolkningen blir stadig eldre. Statistisk sentralbyrå, SSB mener at det vil være nærmere en halv millioner over 80 år om ...
-
Frivilligsentraler gir matglede til mange pensjonister
I Arendal serverer Frivilligsentralen varm mat 3 ganger i uken. For pensjonistene er dette et kjærkomment tilbud i hverdagen. På ...
Aktuelle saker fra forskning til frivillighet
-
Ny podcast – matglede gjennom øret
Nå kan du lære om mat, helse og måltidsglede for eldre gjennom øret. Statsforvalteren Vestland samarbeider med bl.a. Senter for ...
-
Nofima med i EU forskning om mat til eldre
Nofima ble innvilget forskningsmidler fra EU (JPI) med «Development of targeted nutrition for prevention of undernutrition for older adults». I ...
-
A two-way monologue ( 2018)
Kjersti Berge Evensen
-
Betydningen av samspill mellom mat og pleie
Kjersti Berge Evensen (41) er psykologspesialist og forsker. I sitt Dr gradsarbeid på UiS i 2019 fant hun følgende: Helsepersonell ...
-
FAO om matsvinn
FAO utarbeider retningslinjer for å redusere mat-tap og matsvinn. FAO har satt ned en arbeidsgruppe som skal sluttføre arbeidet med ...
-
FAO om matsvinn
FAO utarbeider retningslinjer for å redusere mat-tap og matsvinn. En egen arbeidsgruppe sarbeider med globale retningslinjer for å redusere mat-tap ...
-
Frivillig måltidsvenn i Borre – modell for andre?
Befolkningen blir stadig eldre. Statistisk sentralbyrå, SSB mener at det vil være nærmere en halv millioner over 80 år om ...
-
Frivilligsentraler gir matglede til mange pensjonister
I Arendal serverer Frivilligsentralen varm mat 3 ganger i uken. For pensjonistene er dette et kjærkomment tilbud i hverdagen. På ...
-
Frivilligheten skal med
Frivillighet er en grunnleggende del av menneskenes liv og virke. Man kan hevde at frivilligheten er en forutsetning for et ...
-
Nofima rapport 30-2020
Mathverdagen for den hjemmeboende eldre i 2030. En brukersentrert tilnærming for å skape et mulighetsrom.
-
Ny studie om matinntak og ensomhet
Kai Victor Hansen
-
Om FNs bærekraftmål
Norge fører en politikk i samsvar med FNs bærekraftsmål. Målene handler om flere tema om Matgledekorpset gir råd og tips ...
-
Planer og strategier med mål om bedre ernæring
Nasjonal Handlingsplan for bedre kosthold (2017-2021) Syv departementer står bak Kostholdshandlingsplanen. For å endre befolkningens kosthold må det være en ...
-
Studie om kobling mellom matinntak og tallerkendekor
Kai Victor Hansen